Blog
Droomcarrière: Van onzekerheid naar onstuitbaar succes
Ontdek hoe Mindtuning® je carrière kan transformeren. Overwin onzekerheden, versterk je zelfvertrouwen en benut je volledige potentieel met onze praktische trainingen en persoonlijke begeleiding. Begin nu en ontdek de weg naar professionele groei en succes.
Blog
Versterk je zelfvertrouwen voor advocaten
Zelfs de meest ervaren advocaat kan ten prooi vallen aan zelftwijfel, perfectionisme, controledrang of teveel hooi op zijn of haar vork nemen. Het is belangrijk om dit bij jezelf te herkennen en aan te pakken. Je vergroot hiermee je overtuigingskracht binnen en buiten de rechtbank. Lees hier meer.
Blog
Zelfvertrouwen vergroten doe je zo!
Heb je het gevoel dat je vastzit? Worstel je met beslissingen nemen? Vind je sociale situaties ongemakkelijk? Maak je je druk over wat anderen denken? Je bent niet de enige. Lees hier wat je er zelf aan kunt doen!
Blog
Stress en onzekerheid oplossen voor IT’ers
Voel jij je als IT’er als een vis in het water als het gaat om informatietechnologie? Maar staat een gebrek aan zelfvertrouwen jouw succes en carrièreperspectief danig in de weg? Lees hier tegen welke zaken jij kunt aanlopen en wat je hier aan kunt doen.
Blog
Blijer leven | 5 tips
Je kent ze wel, die types voor wie een glas altijd halfvol is. Zij gaan blijer door het leven dan mensen die datzelfde glas als halfvol ervaren. Hoe doen ze dat toch? Het heeft niet zozeer te maken met wat je overkomt, maar met waar je aandacht naartoe gaat. Lees onze tips hoe jij je denken en doen vanaf nu ook in positieve richting stuurt.
Blog
Gaslighting op het werk
Twijfel jij op je werk aan je eigen waarnemingsvermogen, geheugen en gezonde verstand? Omdat jouw directeur, manager of een of meerdere collega’s keer op keer doelbewust de realiteit verdraaien of die glashard ontkennen? Lees hier hoe je gaslighting op het werk herkent en stopt.
Blog
Wat is de Beste Methode tegen Angst?
Wat is de beste methode tegen angst? Het antwoord op die vraag is afhankelijk van een aantal factoren. Lees hier welke dat zijn en ontdek welke remedie het beste bij jou, je omstandigheden en wensen past.
Blog
Grenzen aangeven
Vind jij grenzen aangeven moeilijk? Dan is deze blog geknipt voor jou. Waarom negeren mensen jouw persoonlijke grenzen? En hoe zorg je ervoor dat jouw grenzen in het vervolg wel worden gerespecteerd? We geven je inzichten en tools!
Blog
Slachtofferrol herkennen en veranderen
Vind je dat jij een slachtoffer bent van omstandigheden of andermans acties? En denk je dat de oplossing ook buiten jou ligt? Grote kans dat jij in de slachtofferrol zit. Je hebt daar niets aan, want problemen lossen er niet door op, integendeel. Lees hier hoe je slachtoffergedrag bij jezelf of anderen herkent en verandert.
Blog
Lichamelijke klachten door stress
Waarom is teveel stress zo slecht voor je en wat zijn typische lichamelijke klachten bij stress? We zetten het in deze blog voor je op een rij.
Blog
Hoe voorkom je burn-out? | Inzichten en Tips
Wanneer je draaglast groter is dan je draagkracht, word je vatbaar voor burn-out. Ook karaktereigenschappen en hoe je met problemen, stress en emoties omgaat spelen een cruciale rol bij het ontstaan ervan. Lees hier wat jij kunt doen om risico’s en valkuilen te vermijden die je vatbaar maken voor burn-out.
Blog
Voor en nadelen van stress
Stress hoeft niet altijd negatief te zijn. Sterker, we hebben het ook nodig. Hoe zit dat nu precies? In dit artikel zetten we de voor en nadelen van stress voor je op een rij. Ook krijg je tips tegen ongezonde stress.
Blog
Assertiviteitstraining op de werkvloer | voordelen en tips
Assertiviteitstraining op de werkvloer is geen overbodige luxe. Niet alleen om burn-outs voor te zijn, maar ook omdat assertieve werknemers voor een bedrijf sowieso van enorme toegevoegde waarde zijn. We zetten de voordelen op een rij en geven nuttige assertiviteitstips!
Blog
Stoppen met pleasen
Ben jij altijd maar bezig om het anderen naar de zin te maken? Dan ben je waarschijnlijk wat we een people pleaser noemen. Check hier of jij inderdaad aan het profiel van pleasen voldoet en wat de oorzaken en gevolgen ervan zijn. En ontdek hoe je kunt stoppen met pleasen.
Blog
Is mijn kind burn-out?
Burn-out komt helaas niet alleen bij volwassenen voor. Ook kinderen, middelbare scholieren en studenten raken steeds vaker opgebrand. Hoe kan dit? Wat zijn de oorzaken? Hoe herken je vroegtijdig dat jouw kind in de gevarenzone zit? En wat kun je als ouder zelf doen om je kind te helpen?
Blog
Tips bij overprikkeling
We voelen ons allemaal weleens overweldigd. Dat alle prikkels om je heen teveel zijn. Het vliegt je aan en je wilt er zo snel mogelijk van weg. Waardoor ontstaat overprikkeling en wat kan je er het beste tegen doen? Daar gaat deze blog over.
Blog
Gaslighting
Wat is gaslighting? En welke stappen kun je nemen om jezelf te beschermen tegen deze geraffineerde vorm van emotionele mishandeling? Lees onze uitleg en breng de tips in de praktijk.
Blog
Narcisme | Narcistische persoonlijkheidsstoornis
Narcisme is een woord dat te pas en te onpas wordt gebruikt, bijvoorbeeld als je iemand een eigenheimer vindt. Maar wat is een narcist nu eigenlijk echt? Waarom moet je voor een narcist uitkijken? En, nog belangrijker; hoe wapen je je er tegen?
Blog
Stemmingswisselingen
Heb je last van stemmingswisselingen, oftewel moodswings? Dan kan dat allerlei oorzaken hebben. Je leest hier welke dat zijn. Herken jij het? Ga dan aan de slag met de tips om stemmingswisselingen bij jezelf aan te pakken.
Blog
Wat is een angststoornis | symptomen en oplossingen
Bijna 20 procent van de Nederlanders krijgt in hun leven te maken met een angststoornis/ fobie. Dat is maar liefst 1 op de 5. De impact ervan is enorm. In dit artikel beantwoorden we de belangrijkste vragen over angststoornissen.
Blog
Vermijdingsgedrag bij angst en paniek
Het komt maar al te vaak voor dat we zaken gaan vermijden die in werkelijkheid niet gevaarlijk zijn. Hoe komt dat? Wat is de relatie tussen vermijdingsgedrag en angst, fobie en paniekaanvallen? En wat kun je er zelf aan doen om vermijdingsgedrag te doorbreken?
Blog
Niet assertief zijn; risico’s en gevaren
Wanneer je niet (voldoende) assertief bent, loop je verschillende risico’s. In dit artikel maken we de balans van de gevaren voor je op en geven je 7 stappen om je grenzen te stellen.
Blog
Dwanggedachten | Intrusies, zo kom je er vanaf!
Bizarre gedachten, ook wel intrusies genoemd, heeft iedereen weleens. Je schrikt van zo’n gedachte, schaamt je, of voelt je enorm schuldig. Het kan je ook bang maken. Hoe ga je daarmee om?
Blog
Angstaanvallen overwinnen, zo doe je dat!
Wat is een angstaanval nu precies? Wat is de oorzaak? Kan zo’n aanval ook nuttig zijn? En hoe kun je angstaanvallen overwinnen? In dit artikel krijg je uitleg en tips.
Blog
Ontspanningsoefeningen – 7 oefeningen om tot rust te komen
In dit artikel krijg je 7 ontspanningstips. Je hoeft ze niet allemaal te doen. Kies er 1 of meer uit die jou aanspreken en gebruik deze om tot rust te komen. De begeleidende video zorgt voor extra ondersteuning.
Blog
Hoogsensitief en burn-out | Risicofactoren en tips
Wat is de relatie tussen hoogsensitief zijn en burn-out? Wat zijn de risicofactoren? En, het allerbelangrijkste: hoe voorkom je dat het zo ver komt?
Blog
Prikkelbaarheid / snel geïrriteerd
Je valt uit om niets. Je reageert feller dan normaal. Je ontploft naar aanleiding van iets onbenulligs. Prikkelbaarheid is een symptoom van stress en burn-out. Waar wordt het door veroorzaakt en wat kun je doen om niet meer zo snel aangebrand te zijn?
Blog
Depressie | herkennen en voorkomen
Het woord depressie wordt in de volksmond vaak gebruikt als je even niet lekker in je vel zit. Een echte depressie is echter iets heel anders. In deze blog lees je wat depressief zijn inhoudt en wat je zelf kunt doen om je zo goed mogelijk te blijven voelen.
Blog
6 Fabels over paniekaanvallen
Over paniekaanvallen doen heel wat fabels de ronde. Je vindt hier de 6 hardnekkigste fabels op een rij, en hoe het echt zit!
Blog
Hoogsensitief persoon kenmerken
Vraag jij je af of je hoog sensitief bent? Lees hier wat hsp kenmerken zijn en waarom hsp'ers vaak ten onrechte worden gezien als verlegen, geremd, of niet sociaal... En waarom je vanwege je hooggevoeligheid vatbaar kunt zijn voor het ontwikkelen van een angst.
Blog
Burn-out door relatie
Burn-out wordt door velen gezien als een werk gerelateerd probleem. Er liggen echter regelmatig andere oorzaken aan burn-outklachten ten grondslag. Eén van die oorzaken is negatieve energie op het thuisfront door relatieproblemen. Check hier of jij je in de gevarenzone bevindt en doe je voordeel met de tips.
Blog
Perfectionisme Loslaten – Tips
Lijd jij aan perfectionisme? Dan kan dit leiden tot angst en/of burn-out door de constante druk die je op jezelf legt. Perfectionisme loslaten is het beste wat je voor jezelf kan doen. In deze blog leggen we je uit hoe!
Blog
Ademhalingsoefeningen
Er heersen nogal wat misverstanden over ademhalingsoefeningen. Lees hier wanneer het verantwoord is om een ademhalingsoefening te doen en wanneer je het maar beter kunt nalaten... Plus oefeningen die je zelf kunt doen!
Blog
Trillende handen
Heb je last van trillende handen, dan kan dit een lichamelijke of psychische oorzaak hebben. In dit artikel komen ze beiden aan de orde. Te beginnen met de psychische oorzaak: sociale angst/fobie.
Blog
Bel-angst of Telefoon-angst
Je schrikt je rot als je mobieltje trilt en er een telefoonnummer op je scherm verschijnt. Of, als je ringtone opeens klinkt. Je neemt voor geen goud op. Zelf iemand bellen ga je ook uit de weg. We noemen dit bel-angst of telefoon-angst. Hoe kom je ervan af?
Blog
Alles over Serotonine – Symptomen en Oplossingen
Serotonine, wordt ook wel 'gelukshormoon' genoemd. Het staat bekend om de cruciale rol die het speelt met betrekking tot ons welzijn en algehele gezondheid. Maar wat gebeurt er als we te weinig serotonine aanmaken en wat kunnen we eraan doen?
Blog
Oververmoeidheid – oorzaken, symptomen en effectieve behandelingen
Wat betekent het als je oververmoeid bent? Wat zijn de oorzaken en symptomen van oververmoeidheid? Alles over vermoeidheid, tips en een effectief stappenplan vind je hier.
Blog
103 dingen die assertieve mensen beter doen
Assertiviteit is niet alleen opkomen voor jezelf met respect voor anderen. Er zijn veel meer dingen die assertieve mensen beter doen. Of, beter gezegd, die hen succesvoller en gelukkiger maken. Lees hier om welke 103 dingen het gaat.
Blog
Zelfvertrouwen vs Assertiviteit
Zelfvertrouwen en assertiviteit worden vaak in één adem genoemd. Maar wat is het verschil eigenlijk? En waarom vormen ze een onlosmakelijk duo als je het beste uit jezelf en je leven wilt halen? Hier vind je een uitleg m.b.t. alles wat je moet weten over zelfvertrouwen vs assertiviteit.
Blog
De voordelen van een assertiviteitstraining
De een is van nature assertiever dan de ander. Maar gelukkig kun je assertiviteit gewoon (door)ontwikkelen en daar net zo goed in worden als ieder ander. En dat loont. Lees ze maar eens; de voordelen die assertiviteit oplevert en je leven zullen transformeren en hoe jij je dit eigen maakt.
Blog
Negatieve bedrijfscultuur
Lees hier waar je een negatieve bedrijfscultuur aan herkent, waarom het een belangrijke aanjager is van burn-out, wie de oorzaak en slachtoffers zijn en wat MindTuning als oplossing kan bieden.
Blog
Vermoeidheid als gevolg van stress
Voel je je vaak moe? En heb je last van stress? Dan heb je waarschijnlijk last van vermoeidheid door stress. Waarom stress je moe maakt en wat je er zelf aan kunt doen lees je hier.
Blog
Slaapklachten door stress
Stress is een belangrijke veroorzaker van wakker liggen. Maar waarom eigenlijk? Wat zijn de gevolgen van slaapklachten door stress voor je gezondheid en je functioneren overdag? En wat kun je doen als je ineens slecht slaapt door stress?
Blog
Top 5 Assertiviteitstechnieken
Vind je het moeilijk, of zelfs onmogelijk, om assertief te zijn? Deze Top 5 Assertiviteitstechnieken helpen je om voortaan op te komen voor jezelf en je doelen na te streven, zonder de gevoelens en belangen van een ander uit het oog te verliezen.
Blog
Verkeerde ademhaling door stress
Een verkeerde ademhaling door stress; veel mensen hebben hier last van. Hoe komt het dat stress zo'n impact heeft op hoe wij ademen? Wat zijn de symtomen, wat kun je er tegen doen en wat kun je maar beter achterwege laten?
Blog
Overwerken | Hoe zorg je voor gezonde werk-privé balans?
In dit artikel lees je alles over overwerken, de gevolgen ervan voor je fysieke en mentale gezondheid en krijg je tips voor een gezonde werk-privé balans!
Blog
Hartkloppingen door stress
Waarom krijg je hartkloppingen door stress? Is het gevaarlijk? Wat kun je er tegen doen? En hoe voorkom je dat hartkloppingen leiden tot burn-out of een hartfobie?
Blog
Alles over manipulatie & emotionele chantage
Wat is manipulatie? Hoe herken je een emotionele chanteur? Kan het jou ook overkomen? En hoe wapen je jezelf hiertegen?
Blog
Perfectionisme aanpakken | TIPS
Perfectionisme is een vorm van faalangst. Je houdt jezelf voor dat je het beste uit jezelf wilt halen, maar in werkelijkheid word je gedreven door iets heel anders: angst om niet goed genoeg te zijn. En daarmee heb je als perfectionist die altijd alles goed wil doen, de eerste ‘fout’ al gemaakt… Je kunt gedreven door angst nooit het beste uit jezelf halen. Lees hier onze tips.
Blog
Last van faalangst? | Alles over angst voor mislukking
Gezonde spanning leidt tot betere resultaten. Daarom is het geen enkel probleem als je wat zenuwachtig bent als je iets moet doen of presteren. Heb je last van faalangst, dan is er sprake van ongezonde spanning. En dat leidt ertoe dat er niet uit je komt wat erin zit. Je leest in dit artikel alles over faalangst en wat je er zelf aan kunt doen.
Blog
Hoe kun je angst voor de dood overwinnen?
Iedereen is wel eens bang voor de dood. Maar het wordt een probleem als het je leven beheerst. Het vormt een enorme belemmering om voluit van het leven te genieten. In deze blog met video krijg je inzichten en tips waarmee je jezelf kunt helpen om angst voor de dood te overwinnen.
Blog
Angst voor een MRI-scan? Lees de TIPS
Een MRI-scan is voor niemand een pretje en zeker niet wanneer je last hebt van claustrofobie. Gelukkig kun je er zelf heel wat aan doen om niet in paniek te raken in het MRI-scanapparaat. Lees hier onze tips om rustig te blijven, zodat het geen nare ervaring voor je wordt.
Blog
Loslaten, zo doe je dat | Inzichten en tips
‘’Joh, laat het toch los..." We hebben het vast allemaal wel een keer gehoord als we ons ergens druk over maakten. Het is een goed bedoeld advies. Maar hoe doe je dat, loslaten? En wat werkt juist niet? Lees hier onze tips en wat loslaten je oplevert.
Blog
Zo verander jij je mindset! Stappen en TIPS
Wil je succesvol zijn en het maximale uit je leven halen? Dan vraagt dat om de juiste mindset. In dit artikel lees je alles over mindset en hoe je daar invloed op uit kunt oefenen.
Blog
Zo word je zelfverzekerd en straal je dat ook uit – 6 tips
Ik straalde vroeger heel veel zelfvertrouwen uit, maar zo voelde ik me helemaal niet. Misschien ben jij ook iemand waaraan niemand ziet dat je onzeker bent, maar dat maakt je probleem niet minder dan iemand die het minder goed kan verbloemen. Hoe jij je zelfverzekerd overkomt én voelt dat lees je in deze blog.
Blog
Angst om rood te worden overwinnen | 4 tips
Ben je bang om te gaan blozen in het bijzijn van anderen? En vermijd je daarom het liefste sociale situaties? De video en tips in deze blog helpen je op weg om van bloosangst af te komen.
Blog
19 psychische burn-outsymptomen plus tips
Burn-out gaat gepaard met psychische klachten en symptomen. De 19 belangrijkste op een rij, plus tips waar je zelf mee uit de voeten kunt.
Blog
Lichamelijke symptomen en klachten burn-out
Wat zijn de lichamelijke klachten en symptomen bij burn-out? Wat hebben zij je te vertellen? Plus nuttige tips die je zelf kunt toepassen.
Blog
Alles over assertiviteit
Wie assertief is, heeft minder last van stress, voelt zich gelukkiger en functioneert beter. Maar wat is assertiviteit? Hoe herken je niet-assertief gedrag? En wat is het verschil tussen assertiviteit en agressie eigenlijk?
Blog
Alles over smetvrees | Oorzaken en oplossing
Wat is smetvrees precies? Zijn er meerdere vormen van? Waarom krijg je smetvrees? En kun je van smetvrees genezen? Bekijk de video en lees het artikel om alles over smetvrees te weten te komen.
Blog
Last van rijangst tijdens vakanties? 4 tips
Ga je voor geen goud met de auto naar het buitenland? Omdat je last hebt van rijangst tijdens de vakantie? Lees hier 4 tips.
Blog
Alles over angst om te plassen
Hoe komt het dat mensen last hebben van plasangst en wat zijn de gevolgen? Maar bovenal: wat kun je er zelf aan doen om plasangst op te lossen? In dit artikel krijg je tips, zowel voor mannen als voor vrouwen die lijden aan plasangst.
Blog
Zo blijf je ook na je vakantie de beste versie van jezelf
Tijdens de vakantie ontpoppen de meeste mensen zich tot de beste versie van zichzelf. Hoe houd je dit na thuiskomst vast? Lees onze tips!
Blog
Uitstelgedrag aanpakken; zo doe je dat!
We weten het allemaal: van uitstel komt afstel. Toch maak je jezelf dikwijls wijs dat dit niet zo is. Waarom gebeurt dit? En wat kun je aan uitstelgedrag doen?
Blog
Vliegangst overwinnen plus 3 tips
Heb je last van vliegangst, oftewel aviofobie? Dan ben je niet de enige. Maar liefst 20 procent van de Nederlanders leidt aan angst om te vliegen. Kun je zelf vliegangst overwinnen? En hoe dan? Daar gaat dit artikel over.
Blog
Angst voor verandering, hoe kom je er vanaf?
Angst voor verandering, ook wel angst voor het onbekende genoemd, is een vorm van faalangst. Hoe zet je je over deze angst heen? We geven je 5 tips waarmee je zelf aan de slag kunt.
Blog
Wat is een eetstoornis/ anorexia nervosa?
Ben je aan het lijnen, terwijl iedereen in je omgeving aangeeft dat je slank bent, of te weinig weegt? Check dit artikel om te kijken of je aan de eetstoornis anorexia lijdt.
Blog
De beste therapie bij een angststoornis
Er zijn veel coaches, therapeuten, methodes en therapieën waar je terecht kunt als je lijdt aan angst of fobie. Maar wat is nou de beste therapie bij een angststoornis? We geven je 4 tips die je helpen om de juiste keuze te maken.
Blog
Slechte gewoontes, hoe leer je ze af? | Tips
Wil je nu eindelijk wel eens afrekenen met slechte gewoontes? Lees dan beslist dit artikel met inzichten en tips die je helpen om van slecht gewoontegedrag af te komen.
Blog
Verlatingsangst/ separatieangst/ isolofobie
Ben je, zonder dat daar echt reden toe is, bang om in de steek te worden gelaten door je partner, je ouders, vrienden, je kinderen of anderen die je lief zijn? Dan heb je last van verlatingsangst/ isolofobie. Lees wat je zelf aan separatieangst kunt doen.
Blog
Wat is Agorafobie / Straat- of Pleinvrees | symptomen en oplossingen
In dit artikel beantwoorden we de belangrijkste vragen over agorafobie. Wat is het? Wat zijn de oorzaken en symptomen? En wat kun je zelf doen om van agorafobie af te komen?
Blog
Wat doet adrenaline bij angst?
Angst gaat gepaard met allerlei lichamelijke symptomen. Dit wordt veroorzaakt door adrenaline. Maar waarom maakt je lichaam dit stofje aan en welk effect heeft dit op je lichaam, geest en gezondheid? Je leest het in dit artikel.
Blog
Prikangst? Zo kom je snel van vaccinatie-angst af
Houdt prikangst je tegen om gevaccineerd te worden? Met deze inzichten en tips helpen we jou er vanaf.
Blog
Is mijn partner burn-out?
Je hebt al een tijdje in de gaten dat er iets met je partner aan de hand is. Hij of zij is zichzelf niet meer, heeft last van stemmingswisselingen, is prikkelbaar en vaak moe.
Blog
6 innerlijke saboteurs die burn-outherstel in de weg staan
Je bent burn-out, je volgt een coaching of therapie, maar boekt geen of weinig vooruitgang. Of je bent al voor de tweede of zelfs derde keer volkomen opgebrand. Wat is er aan de hand?
Blog
Burn-out klachten die onderbelicht zijn
Niemand hangt aan de grote klok dat zijn libido afneemt. Dit is een groot taboe en toch een veel voorkomende klacht die is gerelateerd aan burn-out. Op deze pagina vind je meer onderbelichte klachten die een enorme impact hebben.
Blog
Bore-out: oorzaken en oplossingen
Bore-out raak je niet zo maar. Er zijn diverse bore-outoorzaken die ervoor zorgen dat je van verveling ‘knock-out’ kunt gaan.
Blog
Overspannen, voorstadium van burn-out
Overspannen zijn is een voorstadium van burn-out (totaal opgebrand zijn) en kan zelfs leiden tot depressie. Het is daarom zaak om overspannenheid snel grondig aan te pakken.
Blog
Burn-out herstel stappen die je herstel bespoedigen
Houd jij anderen of omstandigheden verantwoordelijk voor je burn-out? Op de buitenwereld heb je géén honderd procent invloed. Lees daarom de 7 stappen om het heft in eigen hand te nemen.
Blog
Onzekerheid en bouwen aan Zelfvertrouwen
Iedereen worstelt weleens met onzekerheid. Het kan een belemmering vormen voor geluk en succes. Als dit gevoel van onzekerheid overheerst, kan het zijn dat je op zoek bent naar een manier om je zelfvertrouwen te vergroten. Je vind hier een uitgebreid overzicht m.b.t. onzekerheid en zelfvertrouwen.
Blog
Waarom Matthijs van Nieuwkerk en Erik Scherder nog steeds fobieën hebben… en dit niet zo zou hoeven zijn
Het was taboedoorbrekend, dat wel. Maar een oplossing bood het niet, integendeel. Ik doel hiermee op het openhartige gesprek dat Matthijs van Nieuwkerk en hoogleraar neuropsychologie Erik Scherder hadden over hun angsten/fobieën in De Wereld Draait Door.
Blog
Alles wat je wilt weten over antidepressiva | angstmedicatie
Heb je een fobie/ last van paniekaanvallen, dan wordt regelmatig medicatie voorgeschreven. Wat zijn de gevolgen hiervan voor je herstel?
Blog
7 Fabels over blozen
Wist je dat er over blozen ideeën bestaan die helemaal niet kloppen? Maar die wel bijdragen aan het veroorzaken en in stand houden van de angst om te gaan blozen?
Blog
Assertiviteit en gedachtenmanagement
Assertiviteit en gedachtenmanagement zijn onlosmakelijk met elkaar verbonden. Want je denkt de hele dag door. In gedachten vind je overal wat van. En vooral ook van jezelf...
Blog
Alles over jaloezie en hoe je er vanaf komt
Wat is jaloezie precies? Waarom ben je jaloers en wat kun je er aan doen om dit te veranderen? Je leest het in deze blog.
Blog
Assertief communiceren 21 tips
Assertief communiceren gaat over veel meer dan voor jezelf opkomen. Het houdt ook in dat je respect hebt voor de grenzen en wensen van anderen. Lees onze 21 tips.
Blog
Waarom burn-out herstel zo lang duurt
Als je steeds leest en hoort dat burn-out herstel een langdurig traject is, wordt dát al snel een selffulfilling prophecy. Andere berichtgeving dringt nauwelijks tot je door, of roept verzet en ongeloof op. De 4 meest voorkomende misvattingen die snel burn-out herstel in de weg staan:
Blog
Burn-out? Sluit vriendschap met jezelf
Ben je burn-out? Sluit vriendschap met jezelf. Want, zoals Abraham Lincoln al zei: ‘The best way to destroy an enemy is to make him a friend’. Met deze 8 tips kun je aan de slag.
Blog
Burn-out tips voor partners, vrienden en collega’s
Burn-out is ingrijpend. Je wilt als partner, familie, collega of vriend niets liever dan die ander helpen. Maar hoe doe je dat op de juiste manier? 8 tips!
Blog
Aanleg voor burn-out
Kun je aanleg hebben voor burn-out? Lees hier over de 8 profielen van mensen die meer vatbaar zijn om opgebrand te raken.
Blog
Goede voornemens? 5 gouden tips
Heb je een goed voornemen? Stel het niet uit tot 1 januari. In deze blog lees je waarom niet. En vooral ook, hoe je je goede voornemens laat slagen!
Blog
Dubbel burn-out | burn-out met angst
Burn-out gaat al gepaard met onzekerheid over de toekomst. Komt er een specifieke angst bij dan ben je dubbel burn-out, want beiden versterken elkaar.
Blog
Paniekaanval herkennen
Een eerste paniekaanval wordt door velen niet als zodanig herkend. Dit komt door de lichamelijke sensaties die je ervaart. Je denkt dat er iets ernstig mis is met je gezondheid.
Blog
Angst en paniek oplossen: Wat wil ik wél?
Heb je last van angst- of paniekaanvallen? Grote kans dat dit je heel veel bezighoudt. Waarschijnlijk denk je er vaak aan en vraag je je af: ‘Waar om heb ik dit nou?
Blog
Paniekaanval FAQ
Wat is een paniekaanval? Wat is de oorzaak van een paniekaanval? Kan ik doodgaan aan een paniekaanval? Wat is de beste oplossing om van paniekaanvallen af te komen?
Blog
Wilma vertelt over succesvolle burn-out behandeling
“Achteraf gezien is het heel logisch dat ik burn-out raakte.” Ik was perfectionistisch en had een tunnelvisie gecreëerd. Daarnaast voelde ik me verantwoordelijk voor alles en iedereen.
Blog
Burn-out overwinnen: het verhaal van Pieter Frijters
Als ondernemer was ik redelijk succesvol en had een prima leven. Ik had een mooie lieve vrouw, verdiende meer dan ik kon opmaken en kon de dingen doen die ik leuk vond.
Blog
Burn-out en gedachtenmanagement
Veel mensen denken dat gedachten je zomaar overkomen. En dat je weinig of niets te zeggen hebt over wat er zich in je hoofd afspeelt. Niets is minder waar.
Blog
Alle burn-out oorzaken op een rij
Wat zijn de oorzaken van burn-out? Waarom raakt de één wel burn-out en de ander niet? Het zou te simpel zijn om te veronderstellen dat je uitsluitend burn-out raakt van te hard werken.
Blog
Ben ik bore-out?
Twijfel je of je bore-out bent, of in de gevarenzone verkeert? Bekijk onderstaande lijst eens die wordt gebruikt voor bore-outdiagnose en vink af waar jij jezelf in herkent.
Blog
Meer energie
Wil je lekker in je vel zitten en goed presteren? Je lichaam en geest hebben energie nodig om te kunnen functioneren.
Blog
De grootste energiekiller & 7 tips
Misschien is het even schrikken, maar de grootste energiekiller bevindt zich niet buiten je. Het is niet je baan, een collega, je baas, je partner, de omstandigheid waarin je verkeert… Maar, wat dan wel?
Blog
Bore-out is ziek zijn van verveling
Bore-out. Niets is erger dan je dag in dag uit stierlijk vervelen op je werk. Omdat je te weinig te doen hebt. Of omdat je ver beneden je niveau presteert.
Blog
Bore-out symptomen
‘Ik verveel me dood’. Het is niet voor niets dat deze uitdrukking bestaat. Structurele verveling heeft enorme gevolgen en uit zich in allerlei symptomen.
Blog
Slapeloosheid oplossing
Zijn er geen neurologische aandoeningen, psychiatrische ziekten of lichamelijke pijn aan te wijzen voor jouw slapeloosheid? En word je er moedeloos van om steeds maar wakker te liggen?
Blog
Waarheid over burn-out
Sinds het woord burn-out is bedacht is er veel over geschreven. Maar wat is de waarheid over burn-out? De één na de ander blijkt plots verstand van zaken te hebben en doet zich voor als specialist.
Blog
Extreem burn-out herkennen en tips
Extreem burn-out, wat is dat? En hoe herken je het? Plus tips wanneer je extreem burn-out bent en nog niet toe bent aan een burn-outbehandeling.
Blog
Ziekteverzuim omlaag
Iedere ondernemer is zich ervan bewust dat ziekteverzuim een enorme kostenpost is. Er is al veel over geschreven. Toch wordt de belangrijkste reden van ziekteverzuim over het hoofd gezien.
Blog
Burn-out en duimen draaien
Weten hoe je een burn-out kunt vaststellen is iets anders dan het herstel van burn-out in werking zetten. En dat laatste doe je zeker niet door duimen te gaan draaien.
Blog
Afnemend seksleven is voorbode van burn-out
Burn-out is er ineens. Toch zijn er genoeg waarschuwingssignalen die reden zijn om eerder aan de bel te trekken. Voorkomen is immers beter dan genezen.
Blog
Voor je 30ste burn-out
Het komt steeds meer voor. Ondanks meer vrije tijd, kant-en-klaarmaaltijden, het gemak van gsm, smartphone, IPad en psychologische kennis, raken steeds meer jonge mensen overspannen.
Blog
Dankbaar voor burn-out
Het is nogal een statement, daar ben ik me van bewust. Toch zijn er veel redenen waarom je dankbaar mag zijn voor je burn-out.
Blog
Burn-out is een teken van KRACHT
Als je burn-out bent, voel jij je opgebrand. Het woord POWER komt niet meer in je woordenboek voor. Toch is burn-out geen teken van zwakte, maar van KRACHT! Lees hier waarom.
Blog
7 tips om beter te functioneren
Hoe zorg je voor een optimale mindset gedurende de dag? En raak je in flow in plaats van in de stress? 7 tips om betekenisvol en productief zijn.
Blog
Negen stappen naar geluk
Het is belangrijk om een wens, droom of doel in je leven te hebben. Het geeft je leven zin, maakt je blij en je krijgt er energie van. Je kunt je doel zo klein of groot maken als je zelf wilt.
Blog
Burn-out bij celebrities – 3 belangrijke tips
Het is een regelrechte fabel dat burn-out iets is voor slapjanussen. Vaak voelt het wel zo.
Blog
Piekeren? Verander de taal van je denken!
Denken is een gesprek voeren met jezelf. Een van de meest effectieve dingen die je kunt doen om piekeren te stoppen is het veranderen van je denkstem.
Blog
Piekeren vanwege liefdesverdriet
Liefdesverdriet kennen we allemaal. Het is niet gemakkelijk als een ander tegen je zegt: ‘Ik ga bij je weg’.
Blog
Hoe stop je zo snel mogelijk met piekeren?
Wil je af van het oeverloze piekeren? Maak dan een piekeragenda. In deze blog lees je hoe dat werkt.
Blog
Je doel bereiken! 3 essentiële tips
Als je je leven wilt verbeteren is het essentieel om een doel voor ogen te hebben. En je daarop te focussen. Toch raken veel mensen teleurgesteld omdat het positieve effect uitblijft. 3 tips.
Blog
Tips tegen slapeloosheid
Heb je last van slapeloosheid? Dan ben je niet de enige... 8 tips om voortaan weer lekker te kunnen slapen.
Blog
Beter functioneren: 7 dingen die meteen mag doen
Wil je lekkerder in je vel zitten? Beter functioneren? Positiever in het leven staan? Lees hieronder de 7 dingen die je dan vanaf vandaag zeker zou mogen doen.
Blog
Succesvol omgaan met tegenslag – 4 stappen
Het leven is verrukkelijk. Als je je lippen om een goed glas wijn vouwt. Onder een palm op een wit strand ligt. Er applaus klinkt. Je een vorkje genot prikt. Kortom, als alles op rolletjes loopt.
Blog
De 5 zegeningen van een burn-out op een rij
Burn-out lijkt je leven in één klap op z’n kop te zetten. Maar het is juist andersom. Burn-out betekent dat je eindelijk met beide benen op de grond bent beland.
Blog
Piekeren: Hoe kom je af van een foute buurvrouw?
Een foute buurvrouw is zo iemand die te pas en te pas bij je aanbelt. Je laat haar binnen, terwijl je er eigenlijk geen zin in hebt.
Blog
11 tips om te vergeven
Natuurlijk betekent vergeven niet dat je het opeens goedkeurt wat een ander heeft gedaan. Het is wel de enige manier om negatieve emoties kwijt te raken.
Blog
Blog: 3 stappen om kort en krachtig met je emoties om te gaan
Achtbanen zijn leuk. Je krijgt er een kick van. Behalve als je in een emotionele achtbaan stapt. Je raakt er verstrikt in emoties, lijdt er onder, raakt ze in het ergste geval niet meer kwijt.
Blog
Het struikelblok dat je levensgeluk in de weg staat
Vind jij jezelf de belangrijkste persoon in je leven? In de video leg ik al uit waarom dit zo belangrijk is. En niet dat je dit alleen zegt, maar er ook naar leeft.
Blog
Jezelf durven zijn en assertiviteit
Gebrek aan assertiviteit leidt er vaak toe dat je niet jezelf bent. Dat je niet je eigen pad loopt, maar die van een ander. Of dat je zelfs die van iemand anders met je eigen levenspad verwart. In dit artikel 6 vragen die je helpen om je eigen authenticiteit te ontdekken.
Blog
Je brein als recyclefabriek
De uiterlijke wereld is een weerspiegeling van onze innerlijke wereld. Als we de wereld waarin we leven echt duurzaam willen veranderen is het zaak eerst duurzaam met onszelf aan de slag te gaan. Gebruik daarbij je brein als recyclefabriek. Lees hier hoe!
Blog
Anna is weer vrij van paniekaanvallen
Ze zat gezellig op een terrasje met vriendinnen toen ze plotseling werd overvallen door een beklemmend gevoel. Vluchten was haar eerste reflex...
Blog
Pleidooi voor 365 dagen vakantie per jaar
Er blijkt een enorm hiaat te zitten tussen je mindset tijdens en na je vakantie. Je kunt nu eenmaal niet 365 dagen per jaar in vakantiestemming zijn. Of toch?
Blog
Coassistenten en burn-out
Bij elk coschap ontmoet je nieuwe specialisten en arts-assistenten, waarbij het steeds zaak is om goed voor de dag te komen. Zonder dat je het direct door hebt, loop je tegen een hoop stressoren aan die je onzeker kunnen maken.
Blog
Arts-assistenten en burn-out
Je hebt het zelf misschien nog geeneens door. Je weet wel dat je je niet gelukkig voelt en dat je de hele tijd moe bent. Belangrijker: je hebt geen zin meer om naar het ziekenhuis te gaan.
Blog
Trilangst bij coassistenten
Als je last hebt van trilangst, levert dit veel stress en benauwde momenten op. In het ergste geval gaat de angst om te trillen je beroepsleven in grote mate beheersen en lijdt het tot burn-out.
Blog
Tril- en operatieangst bij arts assistenten
Je bent bang om te gaan trillen en je angst wordt keer op keer werkelijkheid. Het is een conditionering die gelukkig snel en definitief is te doorbreken met MindTuning.
Blog
Burn-out bij medici
Ben je coassistent, arts-assistent AIOS OF ANIOS, of medisch specialist? De kans is groot dat je in de burn-out gevarenzône belandt, of erger, burn-out raakt...
Blog
Trilangst – 6 tips die meteen werken
Het is voor mensen met trilangst een nachtmerrie: in gezelschap iets eten of drinken, wat inschenken, een handtekening zetten, een muziekinstrument bespelen…