Podcast/vodcast
BURN-OUT: De ACTUELE stand van Zaken
Waarom wordt het label burn-out te pas en te onpas gebruikt, terwijl het regelmatig om iets anders gaat? Pieter Frijters en Lindy Bremer bespreken dit en andere actuele berichten en bevindingen rondom burn-out in onderstaande vodcast. En geven hun visie naar aanleiding van wat zij dagelijks zien in de MindTuningpraktijk.
Spreken zonder angst
Al 30 jaar helpt autodidact Pieter Frijters mensen van hun angsten af. Vooral van de vrees om te spreken in het openbaar. Hij legt aan Ben uit waarom én hoe hij dat doet. Beluister de podcast hier >>>
Hoe behandel je burn-out?
Hoe behandel je burn-out? Waarom kun je in 3 maanden herstellen van burn-out? Hoe verloopt dit proces? En voor wie is dit weggelegd? Aan de hand van mijn eigen verhaal neem ik je mee langs oorzaken, valkuilen, en de oplossing van burn-out. Ook beantwoord ik heikele vragen die Robin Heijmans namens luisteraars stelt.
Wat is de nr 1 angst ter wereld?
Wat is de nr 1 angst ter wereld? Dat is de angst voor wat een ander van jou vindt. Bijna iedereen lijdt hier wel in meer of mindere mate aan. In deze podcast vertellen we je wat je hier aan kunt doen.
Hoe zet je schaamte en schijnbare zwakte om in power?
Waarom durven de meeste mensen zich niet kwetsbaar op te stellen, maar zouden ze dit beter wel kunnen doen? Wat is het toppunt van onzekerheid en hoe los je dit op? In deze podcast leer je hoe je schaamte en schijnbare zwaktes omzet in power.
Hoe overwin je het toppunt van onzekerheid?
In deze podcastaflevering praten we over het toppunt van onzekerheid: geen hulp durven vragen wanneer je een probleem hebt. Bijvoorbeeld omdat je je schaamt, bang bent om afgewezen te worden of uit angst om te falen wanneer je hulp aanvaart.
Wat is de meest gemaakte fout bij het helpen van anderen?
Wat is de meest gemaakte fout bij het helpen van anderen? Waardoor pijn/ problemen van je kinderen, of anderen die je lief zijn erger worden in plaats van beter? En waarmee help je iemand juist wel? Robin en ik praten hierover in deze podcastaflevering.
Zin en onzin van visualiseren
Visualiseren is een krachtig instrument. Je kunt er jezelf enorm mee helpen, maar ook je problemen drastisch verergeren. In deze podcast leg ik uit in welke gevallen visualisatie uit den boze is en waarom. Maar ook wanneer je het wel succesvol kunt inzetten en op welke wijze.
BN’ers over hun angsten
In deze podcast praten we over het open en eerlijke gesprek tussen presentator Matthijs van Nieuwkerk en hoogleraar neuropsychologie Erik Scherder over hun rijangst, vliegangst en hypochondrie in DWDD. Welk effect heeft zo’n uitzending en zijn deze kampioenen in vermijdingsgedrag echt niet van hun angst af te helpen?
Time Management
Hoe ga je wijs om met je tijd? Zodat je qua werk optimaal presteert, fit blijft, en er voldoende ruimte is voor de dingen en mensen die belangrijk voor je zijn?
Waarom levert het recht in de ogen kijken zoveel spanning op?
In deze podcast praat ik met Robin Heijmans over spreekangst. Aan bod komt o.a.: waarom levert het in de ogen kijken van de ander zoveel spanning op? En hoe voorkom je dit? Waarom kijk je niet naar het punt tussen de ogen, of langs of over mensen heen? En hoe kijk je dan wel om tijdens een presentatie, of één op één gesprek ontspannen je verhaal te kunnen doen?
Hoe voorkom je ademnood tijdens spreken in het openbaar?
Waarom komen zoveel mensen tijdens het geven van een presentatie in ademnood? En helemaal wanneer ze spreekangst hebben? Wat kun je hier tegen doen? En moet je nu wel of niet op je ademhaling letten? Een podcast over feiten en fabels m.b.t. het controleren van je ademhaling.
Wat is de oorzaak van spreekangst?
Wat is spreekangst en wat ligt eraan ten grondslag? Je krijgt onder andere antwoord op de vraag waarom je zelfs op latere leeftijd nog last van spreekangst kunt krijgen, hoe je deze angst bij je kinderen wegneemt en op welke wijze je als volwassene zelf van spreekangst afkomt.
Hoe bereid je een presentatie voor in minder tijd?
Hoe bespaar je onnoemlijk veel tijd tijdens het voorbereiden van je presentatie? En waarom levert dit betere spreekbeurten op? Hierover spreek ik met Robin Heijmans en laat hem ervaren hoe het werkt.
Wat zijn de meest voorkomende excuses om onder een presentatie uit te komen?
Zie je op tegen het geven van een presentatie? Dan gebruik je al je creativiteit om smoezen te verzinnen om er onderuit te komen. Robin en ik bespreken de meest voorkomende excuses en ik leg je uit hoe en waarom het anders kan. Ook in jouw geval!
Kun je zonder aanleg goed leren presenteren?
In deze aflevering praten Robin en ik over aanleg voor presenteren. Waarom lijkt het alsof de één meer aanleg heeft dan de ander. Hoe kom je bij je eigen potentie als je denkt dat je geen of weinig aanleg hebt? En kun je zelfs beter worden in het geven van lezingen en spreekbeurten dan iemand waarvan jij altijd dacht dat deze meer talent had dan jij…?
Waarom is denken tijdens een presentatie funest?
Waarom is denken over wat je wilt vertellen tijdens het geven van een presentatie funest? Ik praat hierover met Robin en leg je uit hoe je, zonder vast te lopen, aan het denken voorbij een presentatie geeft.
Wat onderscheidt een professionele spreker van een goede spreker?
Wat onderscheidt een professioneel spreker van een goede spreker? Met de voorbeelden en informatie uit deze podcastaflevering wordt duidelijk hoe jij jezelf verder kunt ontwikkelen tot een spreker van formaat.
Bestsellers van Pieter Frijters
Mis onze gratis TIPS over angst en paniekaanvallen niet!
Coaching & Training
Over MindTuning
Actueel
Contact
Mozartlaan 54-56
2742 BN Waddinxveen
Routebeschrijving
Tel.: 0182 612345
Email: info@mindtuning.nl
BTW: NL812625651B01
KVK: 29030192
IBAN: NL88RABO0345295579