Direct inschrijven
Bel ons

Assertiviteitstraining

A life changing experience!

Duur: 2 dgn binnen 1 maand plus refresh-mogelijkheid

Niet assertief zijn komt bij blind geboren mensen niet voor. Een blinde vraagt zich niet af wat de ander ziet en vervolgens van hem of haar vindt. Wel of niet assertief zijn heeft alles te maken met hoe jij je sociale wereld vanuit je onderbewuste beleeft. Want dat bepaalt ook hoe je met je ogen naar situaties kijkt als de aandacht van anderen op jou gericht is.

Levensveranderende ervaring

De assertiviteitstraining van MindTuning™ is een life changing experience! Natuurlijk leer je hoe je grenzen stelt. Hoe je duidelijk NEE zegt op een manier waarop anderen dat als prettig en helder ervaren. Hoe je goed communiceert waardoor je boodschap concreet is, zonder dat iemand zich aangesproken voelt. Belangrijker is dat je na deze training daadkrachtiger, sterker en positiever bent.

Bonus: gratis e-learningpakket

Als bonus krijg je bij onze training het e-learningpakket ‘Assertiviteit’ er gratis bij. Zo kun je na afloop thuis in je eigen tempo alle lesstof nog eens de revue laten passeren. Het E-Trainingpakket bevat veel inspirerende video’s waarin Pieter Frijters je motiveert en persoonlijk uitlegt wat je het beste kunt doen om assertief te worden.

Assertiviteitstraining in 8 stappen

 • Het is van belang dat je nooit meer probleemgericht denkt. Een voorbeeld hiervan is de gedachte: ‘Ik wil niet onaardig, dom of arrogant bij anderen overkomen’.
 • Je mag afleren om ooit nog onderwerp-gericht te communiceren. Een voorbeeld daarvan is als je tegen een medewerker zegt: ‘Ik wil niet dat je nog een keer te laat komt’. Of: ‘ik wil niet meer hebben dat je dat op die manier aanpakt, want dan heb je hier niets meer te zoeken’. Je bent zo teveel bezig met wat je niet wilt.
 • Zeg iedereen wat je wél wilt. Voorbeeld: ‘Ik wil vanaf vandaag dat jij jouw aandeel van onze afspraak nakomt door uiterlijk om 09.00 uur met je werk te beginnen’. Of, tijdens een vergadering: ‘Ik denk daar anders over, namelijk…’
 • Om nog assertiever te zijn is het van belang dat je denken zich uitsluitend richt op alles wat je wenst en heb je MindTuning™-gereedschappen nodig die dat mogelijk maken.
 • Van belang wordt dat je voor jezelf leert onderbouwen waarom jij en niemand anders dan JIJ de belangrijkste persoon in je leven is. Zodat je je in iedere vezel van je lijf daadwerkelijk de belangrijkste voelt.
 • Er blijven 2 bewuste stappen over die je nog assertiever maken. Een daarvan is hoe je met je ogen naar de mensen om je heen kijkt. Loop je door een autoshowroom, dan kijk je met interesse naar alle auto’s zonder je af te vragen wat die auto’s van je vinden. Loop je in een koeienstal en is er geen boer of boerin in de buurt, dan kijk je met interesse naar de koeien, zonder je af te vragen wat die koeien van jou vinden. Met MindTuning™ leer je hoe je op dezelfde manier naar mensen kijkt. Het resultaat is dat je ultiem zelfvertrouwen bereikt.
 • De wijze waarop je iets zegt: de toon, de klank, het ritme, de rust, afwisseling, helderheid, je mimiek en vanzelfsprekendheid, bepalen het resultaat. Je leert MTRT (Mind-Toon-Ritme-Taal) te gebruiken: de enige beïnvloedingstaal die blijvend impact heeft.
 • Bizar veel zelfvertrouwen De 8e stap is de belangrijkste stap die het verschil maakt. Met MindTuning™ wordt tijdens de training je onderbewuste mind getuned om ook echt van binnenuit vertrouwen in jezelf te krijgen. Zodat je op een natuurlijke manier assertief wordt.
 • Met een speciale MindTuning™-vraagtechniek, waarvan de toon, het ritme, de klank en snelheid bepalend zijn, worden je binnenste beperkingen blootgelegd. Vervolgens wordt met een speciale stemtechniek je innerlijke visuele systeem aan het werk gezet. Dit om op je innerlijk beeldscherm de wereld te zien zoals een zelfverzekerd persoon die van binnen ziet. Deze ervaring geeft je bizar veel zelfvertrouwen en wordt stevig verankerd.

Assertiviteitsoefeningen

 • Je leert aan den lijve de kunst van het waarnemen. Dat betekent alles zien en nergens meer op letten. Je leert op deze manier altijd naar je omgeving te kijken zoals een hoteldirecteur het restaurant of de lobby inkijkt. Een voorwaarde om assertiever te worden.
 • Je leert op dezelfde manier naar mensen te kijken als naar de voorkant van een nieuwe auto. Geen zinnig mens kijkt een auto continu in de koplampen. Je leert op een veel natuurlijkere manier naar mensen te kijken dan dat je dat vroeger hebt gedaan.
 • Je leert hoe je altijd ruimte inneemt op een manier die door anderen als prettig en authentiek wordt ervaren.
 • Je doet met elkaar oefeningen die je laten ervaren hoe je open en eerlijk met elkaar communiceert en tegelijkertijd respect afdwingt.
 • Je leert een nieuwe manier van kijken, waardoor alles wat belangrijk voor je is, binnenkomt zonder je ook maar iets in te hoeven spannen.
 • Dankzij een bijzondere MindTuning™-oefening krijg je een positieve uitstraling waar iedereen rekening mee houdt. Nog belangrijker is dat jij daardoor veel prettiger in je vel komt te zitten.
 • Je leert spreken in beïnvloedings-taal: MTRT (Mind-Toon-Ritme-Taal). De enige manier van stemgebruik die maakt dat mens, kind en dier altijd naar je luisteren en je boodschap meer impact krijgt.
 • Je leert een bijzondere MindTuning™-techniek waardoor je tijdens het spreken in een ‘flow’ komt. Dat betekent dat je zonder na te denken spreekt en dat de juiste woorden als vanzelf bij je opkomen. Mondeling communiceren was nog nooit zo gemakkelijk.
 • Je maakt jezelf technieken eigen waardoor je meesterschap krijgt over de richting van je denken. Pieter Frijters schreef hierover de bestseller: Meester over je gedachten.
 • Door middel van een speciale vraag- en stemtechniek en kleine opdrachten wordt je mind geprikkeld om je in iedere sociale of maatschappelijke situatie met mensen, volkomen vrij en zelfverzekerd te voelen.

Investering

6 maandelijkse termijnen (uitsluitend particulieren) van € 210,- incl. BTW
of vooraf € 1198,- incl. BTW. Inclusief koffie, thee, frisdrank en 2 x een keizerslunch.

Duur: 2 x 1 dag. Aanvang 10.00 u tot 17.00 uur.

1 jaar ondersteuning per mail of telefoon. Gratis boek ‘Meester over je gedachten’. Gebruik van WiFi en eigen parkeerplaats.

Je kunt ook GRATIS kennismaken met onze assertiviteitstraining!
Kijk hier voor de data.

Je leven verandert

De vaardigheden die je tijdens de assertiviteitstraining, die is ontwikkeld door Pieter Frijters,  leert hebben levenslang invloed op je functioneren in teams, als ouder en als leider. De assertiviteits-gereedschappen die je krijgt aangereikt, zijn gebaseerd op ruim een kwart eeuw ervaring.

MAX4 mogelijkheid

Je kunt ook in klein groepsverband met maximaal 4 personen de MAX4 assertiviteitstraining volgen. Een interessante mogelijkheid die nog minder tijd vergt. Je wordt samen met 1 tot maximaal 3 andere deelnemers getraind om ultiem zelfvertrouwen te ontwikkelen en krachtig assertief te worden. Maar dan op een wijze die respect afdwingt en door anderen als prettig wordt ervaren.

Duur: 2 x ½ dag + later 2x per jaar GRATIS refresh training van 1/2 dag

Investering:
6 maandelijkse termijnen (uitsluitend particulieren) van € 210,- incl. BTW
of vooraf € 1198,- incl. BTW. Inclusief koffie, thee, frisdrank.

Lees hier: Wat is MindTuning?

VIDEO-TIP: Nee zeggen

Data & Locatie

Direct inschrijven

Dag 1


 • Maandag 29 Januari 2018Volgeboekt 10:00 - 17:00
  Nic Oosterveer

 • Dinsdag 13 Februari 2018Beschikbaar 10:00 - 17:00
  Nic Oosterveer

 • Woensdag 14 Maart 2018Beschikbaar 10:00 - 13:00
  Nic Oosterveer

 • Woensdag 25 April 2018Beschikbaar 10:00 - 13:00
  Nic Oosterveer

Dag 2


 • Dinsdag 23 Januari 2018Volgeboekt 14:00 - 17:00
  Pieter Frijters

 • Maandag 5 Februari 2018Volgeboekt 10:00 - 17:00
  Pieter Frijters

 • Dinsdag 20 Februari 2018Beschikbaar 10:00 - 17:00
  Pieter Frijters

 • Woensdag 21 Maart 2018Beschikbaar 10:00 - 13:00
  Pieter Frijters

 • Woensdag 2 Mei 2018Beschikbaar 10:00 - 13:00
  Pieter Frijters

Direct inschrijven

Door wie

Ellen Hendriks

Ellen is gedurende zes jaar persoonlijk opgeleid door Pieter Frijters. Dankzij hard werken,
discipline en een portie talent schopte zij het tot MindTuningconsultant/trainer. Gelijktijdig volgde zij een opleiding tot HBO sociaal pedagoog en heeft deze met goed gevolg afgerond.

Haar passie voor het vak is ongekend en haar cliënten zijn verwonderd over hun eigen progressie.
Zij geeft groepstraining Angst, Paniek, Onzekerheid en Burn-out, Assertiviteitstrainingen, Spreektrainingen, Stottertrainingen en Persoonlijke consulten. Het werken met groepen is haar grootste passie en zij gaat dan helemaal los.

Als geen ander weet en voelt zij wat jij doorstaat. Van haar levenservaring, tomeloze energie en specialistische kennis ga je veel leren. Want Ellen is zoals alle MindTuningtrainers/consultants ervaringsdeskundig.

Ellen is eveneens de perfecte persoon om mensen te begeleiden die GELEIDELIJKER willen herstellen van burn-out. Vergeleken met de directe en tijdbesparende aanpak van Pieter Frijters is Ellen eerder een locomotief die er iets langer over wil doen en op uiterst subtiele wijze dezelfde resultaten behaalt.

Ellens hart ligt bij het helpen van kwetsbare groepen in de samenleving. Naast haar werk voor MindTuning ondersteunt Ellen in de GGZ zorg drugsverslaafden bij het afkicken.

Ellen is een verwoed sporter. Fietsen, kickboksen, Krav Maga, hardlopen, skiën, hiken en een leven lang studeren zijn haar hobby’s.

 

Nic Oosterveer

Nic is van jongs af aan een echte doorzetter. Zijn levensfilosofie: ‘Iedereen kan wat hij of zij graag zou willen’.

Nic was meer dan 20 jaar directeur/ eigenaar van een financieel advieskantoor. Vanuit zijn professie voerde hij veel gesprekken met mensen. Hij verkocht het bedrijf om nóg dichter aan te sluiten bij zijn passie: Mensen tunen in het LEVEN.

Ook werkte hij als uitvaartconsulent en ontmoette veel mensen in de terminale fase. Hij weet daarom als geen ander hoe belangrijk het is om je leven te LEVEN! Het motiveert hem nog eens extra om mensen op een prettige wijze te begeleiden.

‘‘Leven is meer dan ademhalen en werken, ‘’ aldus Nic. ‘’Het gaat erom dat je écht kunt laten zien wie je bent. Daarin hebben we soms ‘iets’ te passeren. Daarna lijken je lichaamscellen meer te gaan leven.’’

Nic leeft zijn passie: Het trainen, begeleiden en coachen van mensen in de ruimste zin van het woord. Hij doet dit regelrecht vanuit zijn hart. Hij is persoonlijk door Pieter Frijters opgeleid. Zijn oeverloze enthousiasme, authenticiteit, empathie, eerlijkheid en communicatieve vermogen maken van Nic een uitstekend trainer en coach.

Nic is tevens coördinator binnen Frijters MindTuning. Hij onderhoudt contacten met onze klanten, voert kennismakingsgesprekken en leidt kennismakingsbijeenkomsten. Daarnaast geeft hij trainingen en persoonlijke consulten. Ook begeleidt hij cliënten in het na-traject.

Als Nic onbereikbaar is, loopt hij in de Zwitserse Alpen, waar hij zich graag oplaadt. Hij komt ook net zo graag weer terug om als trainer, begeleider en coach aan de slag te gaan.

Referenties

Assertiviteit: Echt een aanrader!

De cursus is heel duidelijk. De manier van presenteren is erg prettig en de manier van kijken op het leven is erg prettig na het volgen van de cursus. Kortom echt een aanrader. Cynthia van Alebeek - Verzorgende IC bij Amstelring

Bedrijfsarts over zijn ervaring met Pieter Frijters

Heb Pieter meerdere keren aan de slag gezien en hem binnen één of twee sessies mensen volledig of voor een belangrijk deel af zien helpen van faalangst, andere angst- of paniekaanvallen, fobieën en tics. Ook is zijn aanpak bij stotteren op zijn zachtst gezegd zeer opmerkelijk. Verder heb ik hem de kwaliteit van presenteren aanmerkelijk zien verbeteren bij andere mensen. Pieter presenteert zich als een vakman met een scherp analytisch vermogen die precies weet waar hij naar toe moet. Ben er van overtuigd geraakt dat MindTuning voor veel mensen een oplossing biedt voor veelal jarenlang slepende problematiek waar de reguliere zorg onvoldoende of soms zelfs helemaal geen antwoord op heeft en dat zijn methode voor een scala aan psychisch georiënteerde klachten werkt. Luuk Haze, bedrijfsarts/directeur NoordMed Consultancy B.V.

MAX4 Assertiviteitstraining: Prima training

verdel-emely-2 Prima training, voor het eerst iemand die mij kan lezen! Ik kreeg zeer waardevol met handvatten die ik gelijk kan gebruiken. Emely Verdel - Manager ICT + Financien bij ROH West-Nederland

Assertiviteit: Ik ben nu sterker in de rol van directeur, maar ook privé!

wilma duif Ik heb de assertiviteitstraining en spreektraining met heel veel plezier gevolgd. Ik heb zoveel geleerd...en kom ook zeker terug voor de gratis refresh-coaching-momenten. In de rol van directeur op een basisschool maakt het me sterker, maar ook in mijn privéleven heb ik er erg veel baat bij. Wilma Duijf - directeur Bassischool De Meerkoet in Dirkshorn  

Assertiviteit: De training is een openbaring!

De assertiviteitstraining is voor mij vooral een eyeopener geweest. De tips voor fysieke aanpassingen leveren direct positief resultaat. Niks zweverigs, gewoon in praktijk brengen en je hebt resultaat. En wat daarachter zit, maakt niets uit. Het werkt. Punt. Het is verhelderend en interessant anderen te horen spreken over hun problemen, of wat hen bezighoudt. Inspirerend ook. Daarmee doel ik niet op de medecursisten, maar ook op de trainers. Het fijne is ook dat ik er nog steeds mee bezig ben, omdat het iets in mij wakker gemaakt heeft. Is dit het nou? Wil ik dit wel? Wat wil ik eigenlijk? Hoe ga ik verder? Het allerfijnste is dat ik nu met deze dingen bezig ben, zonder negatieve gedachten. Ik ben niet bezig van: dit bevalt me niet, ik heb hier geen zin in en hoe kom ik ervan af? Ik ben ongemerkt zonder die gedachten bezig te werken naar waar ik naartoe wil. Dat is een openbaring en geeft energie! Ben - manager

Gratis TIPS ontvangen?

 • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.