Bel ons

'Dankzij MindTuning heb ik mijn leven teruggekregen'

Burn-out & Stress

Meest gelezen burn-out columns van Pieter Frijters

Meest gelezen burn-out columns met tips voor een snel herstel

Voorkomen van burn-out en hersteltips

In de diverse columns die Pieter Frijters over burn-out schreef voor business- en managementmagazines staan veel tips ter voorkoming van burn-out. Maar ook voor een snel herstel van burn-out en het terugbrengen van ziekteverzuim.

Ziekteverzuim kan drastisch omlaag

Iedere ondernemer is zich ervan bewust dat ziekteverzuim een enorme kostenpost is. Er is al veel over geschreven en alle beetjes helpen. Toch wordt de belangrijkste reden van ziekteverzuim over het hoofd gezien en juist daar valt veel winst te behalen. Lees verder over ziekteverzuim kan drastisch omlaag»»

Langer ziek door langdurige therapie

Volgens het Centraal Bureau voor de Statistiek kampten in 2007 meer dan 10 procent van de werknemers met burn-out. In 2010 is dat percentage opgelopen tot 13 procent. Bij hoogopgeleide werknemers is het percentage zelfs 15 procent. Gespecialiseerde psychologen en instellingen claimen dat zij burn-out gedeeltelijk kunnen oplossen in respectievelijk 12 sessies tot 6 weken opname in een kliniek. Dit zijn langdurige en kostbare therapieën! Zeker wanneer deze worden afgewogen. Tijd kost geld. Er is slechts een gedeeltelijk resultaat en tijd komt niet terug. De vraag is of het niet anders en sneller kan? Lees verder over langer ziek door langdurige therapie »»

Burn-out en duimen draaien

Weten hoe je een burn-out kunt vaststellen is iets anders dan het herstel van burn-out in werking zetten. Op zaterdag 27 augustus gaf ik een interview over burn-out op radio 1 Tros in Bedrijf. In het programma zat ook een ondernemer die 2 jaar bij een psychiater in behandeling was. Ten einde raad liet hij zich 6 weken voor veel geld opsluiten in een verslavingskliniek. Tijd kost geld en als ondernemer of manager wil je die tijd liever op een betere manier benutten. Lees verder over burn-out en duimen draaien»»

Afnemend seksleven voorbode burn-out

Burn-out is er ineens. Toch zijn er genoeg waarschuwingssignalen die reden zijn om eerder aan de bel te trekken. Want voorkomen is beter dan genezen. Bij de meeste mensen neemt de behoefte aan seks af wanneer ze burn-out dreigen te worden. Er zijn natuurlijk nog meer voorbodes… Lees verder over afnemend seksleven voorbode burn-out»»

Wensen vervullen geneest burn-out

Onlangs veroordeelde de kantonrechter in Heerlen een werkgever tot betaling van een schadevergoeding aan een werknemer die burn-out was. Enkele jaren eerder oordeelde de kantonrechter in Terneuzen ook al dat de werkgever aansprakelijk was. De werkgever heeft een zorgplicht en met een beetje aandacht voor de werknemer zijn dergelijke veroordelingen eenvoudig te voorkomen. Lees verder over wensen vervullen geneest burn-out»»

Burn-outbehandelprotocol nadelig

Jarenlang werd er ingewikkeld gedaan over burn-out. ‘Deskundigen’ lieten in interviews optekenen dat het een ingewikkeld probleem was dat in jaren was opgebouwd en daarom ook veel tijd nodig had om op te lossen. Anderen zijn van mening dat het een ziekte is die met medicatie en therapie moet worden aangepakt. Iedereen was het er over eens dat het een gerichte, langdurige aanpak nodig had volgens bepaalde protocollen. Er kwamen gespecialiseerde bureaus met langdurige therapieën die mensen weer mindfit proberen te krijgen. Er ontstonden luxe resorts waar mensen van burn-out kunnen afkomen. De gemene deler is dat het allemaal even lang duurt. De vraag is of het anders, beter en veel sneller kan. Het antwoord is JA! Lees verder over burn-outbehandelprotocol nadelig»»

Aanleg voor burn-out?

Niet iedereen wordt burn-out en er zijn genoeg mensen die daar ook de aanleg voor missen. Er zijn echter 8 profielen van mensen die daar extra gevoelig voor zijn en een grote kans maken om er vroeg of laat mee in aanraking te komen. Mogelijk dat u uzelf in een of meer profielen herkent. Het is in dat geval raadzaam om daar uw voordeel mee te doen, want voorkomen is beter dan genezen. Lees verder over aanleg voor burn-out»»

Alarm! Voor je 30e burn-out

Steeds meer mensen onder de 30 jaar worden burn-out. Ondanks meer vrije tijd, kant-en-klaarmaaltijden, het gemak van gsm, smartphone, iPad en psychologische kennis, raken steeds meer jonge mensen overspannen. Zoals het zich nu laat aanzien is de kans groot dat die trend zich binnen enkele jaren doorzet naar jongeren onder de 21 jaar. Toch is er wat aan te doen en kan veel ellende worden voorkomen. Lees verder over voor je 30ste burn-out»»

Oplossingen voor Burn-out & Stress

Direct inschrijven

Gratis TIPS ontvangen?

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.