Bel ons

'Ik ben sinds maanden weer energiek en gelukkig'

Burn-out & Stress

Werkstress

Voorkomen + oplossen van stress op de werkvloer

Er zijn honderden vormen van werkstress. Bijna iedereen heeft er wel eens last van. Ga je met tegenzin naar je werk? Heb je moeite om een gesprek met een collega aan te gaan of zie je er tegen om met iemand samen te werken? Dan loop je het risico dat werkstress over gaat in angstklachten en of burn-out. Op het laatste zit niemand te wachten. Jij niet, je werkgever of je medewerkers niet en de verzekering die een deel van de kosten mag betalen ook niet.

Werkstress verminderen

Helaas wordt er te vaak gekozen voor een halve oplossing: pogingen om stress op het werk te verminderen. Maar minder stress op de werkvloer is nog steeds heel veel te veel. Op het werk hoor je gewoon stressvrij te zijn. En zowel de leiding, jijzelf en een ervaren coach mogen daar hun steentje toe bijdragen. Niets doen of halve oplossingen hebben geen zin en vergallen de werklust en daarmee ook het bedrijfsresultaat.

Werkstress herkennen

Het herkennen van werkstress lijkt moeilijker dan je denkt. Bij jezelf herken je stress wanneer bepaalde dingen je tegenstaan. Zoals ergernis ten opzichte van een collega of als je bang bent voor ruzie. Als medewerkers klagen over iets op het werk: neem ze dan serieus. Veel mensen zijn gewoon niet assertief genoeg en dat verdient een open gesprek. Advies: doe er wat aan. Investeer in een assertiviteitstraining. Er is geen training die meer rente oplevert.

Stress-signalen

  • Wanneer je moeite hebt met verandering op het werk
  • Ben je minder productief dan normaal en ben je thuis na het werk ook nog moe dan wordt het de hoogste tijd om alarm te slaan
  • Meld jij je soms ziek omdat je het werk even niet kunt opbrengen. Dan mag je de noodklok luiden
  • Heb je op het werk last van lichamelijke spanning en thuis niet? Dat mag je dringend iets aan de oorzaak doen en er met iemand over praten
  • Heb je concentratieproblemen of blokkeer je wanneer de druk te hoog is? Raadpleeg een topcoach
  • Voel jij je niet rechtvaardig behandeld en ben je kwaad, of teleurgesteld? Er niets aan doen maakt het erger. Je hebt behoefte aan een coach die dit gevoel bij jou elimineert
  • Zeg je soms JA terwijl je NEE denkt? Of heb je moeite om voor jezelf op te komen? Dan is een assertiviteitstraining de beste oplossing voor je.

Werkstress en ondernemen

Ben je ondernemer? Zorg er dan als de wiedeweerga voor dat je contact opneemt met een topcoach die je hier mee helpt. Je stress gaat ten koste van je klanten, van je gezin, van je bedrijf en je medewerkers. Denk niet dat het vanzelf overgaat, want dat gebeurt niet. Kies voor een snelle adequate oplossing, want langdurige therapie is nergens voor nodig. Je mag weer helder worden in je hoofd en helder blijven.

Voorkomen van werkstress

Ook jij beseft dat voorkomen beter is dan genezen. Maar soms is het moeilijk te voorkomen. Zoals tijdens vergrote werkdruk als gevolg van van een aantal zieken. Een nieuwe collega of chef die niet goed valt. Of het afwerken van een te grote opdracht die is binnengehaald. Een machine die kapot gaat, uitvallende computers, een virus of internet dat plat ligt. Maar zelfs in deze gevallen is het met MindTuning™ weldegelijk mogelijk om helder en rustig te blijven. En van je nadeel je voordeel te maken.

Oorzaken van werkstress

Er zijn heel veel oorzaken van werkstress aan te wijzen. Maar de belangrijkste oorzaken hebben te maken met communicatie. Hoe langer de lijnen binnen een bedrijf, des te moeilijker het communiceert. En hoe korter de lijnen, hoe gemakkelijker mensen communiceren. Overdreven hiërarchie in een bedrijf maakt een organisatie stressgevoelig. Maar ook gemis aan voldoende assertiviteit is een belangrijke oorzaak. Helaas zijn er ook nog leidinggevenden die houterig en kortaf communiceren en stress veroorzaken.

Dé werkstress oplossing

Stress, angst, burn-out, onzekerheid, assertiviteit zijn al 23 jaar het werkterrein van MindTuning™. Een bewezen uiterst doeltreffende methodiek om werkstress op te lossen. Of het nu gaat om een training in groepsverband of een persoonlijke aanpak. Werkstress wordt adequaat en duurzaam opgelost. Dat het nergens sneller gaat is mooi meegenomen, want tijd komt niet terug.

Investeer in training

Een ideale investering is een assertiviteitstraining.
Dit is ook mogelijk in klein groepsverband: de MAX4 assertiviteitstraining.
Een Groepstraining Angst, Paniek, Onzekerheid en Burn-out.
Een persoonlijk consult gecombineerd met een groepscoaching is ook een mogelijkheid. Tevens is ‘incompany’ alles mogelijk. Vraag naar de mogelijkheden.

Ultiem zelfvertrouwen

Niets is fijner dan een platte organisatie met korte lijnen. Waar iedereen zelfvertrouwen heeft en als gevolg daarvan ook vertrouwen in collega’s, medewerkers en leidinggevenden. Een organisatie waarin mensen hun beste kwaliteiten leren versterken en hun zwakste punten leren accepteren.  Waardoor iedereen in zijn kracht functioneert. Wil je dit als werkgever bereiken met je organisatie? Bel eens voor de mogelijkheden +31 (0) 182 612345.

Lees ook:
Wat is MindTuning Boeken van Pieter Frijters

Oplossingen voor Burn-out & Stress

Direct inschrijven

Gratis TIPS ontvangen?

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.