Direct inschrijven
Bel ons

'Leven zonder dwang: ik wist niet dat het voor mij mogelijk was'

Dwang

Dwangneurose, ook wel Obsessief Compulsieve Stoornis genoemd uit zich op allerlei manieren. Wellicht herken je één van onderstaande voorbeelden:

 • Gedachten als: ‘ik gooi mijn kind dadelijk naar beneden’, komen veel voor. Je schaamt je er diep voor. Misschien stelt het je gerust dat iemand met OCS NOOIT de gedachte zal uitvoeren.
 • Ook de steeds terugkerende gedachte dat je zojuist een kind hebt aangereden is een veelvoorkomend voorbeeld..
 • Dwanghandelingen zijn er in duizenden soorten. Je wilt er ellende mee voorkomen of geluk afdwingen. Zij kunnen uiteenlopen van 3 keer onder een deurpost moeten lopen, alle lantarenpalen die je tegenkomt moeten aanraken tot 200 kilometer moeten rijden om te voorkomen dat er iets ergs gebeurt.
 • Heb je controleangst, dan vertrouw je je zintuigen niet en heb je de zintuigen van anderen nodig om de bevestiging te krijgen dat iets in orde is. In een ernstig geval weet je in het donker niet honderd procent zeker of je het licht hebt uitgedaan. Meestal beperkt het zich tot het sluiten van deuren, het uitdoen van licht en kaarsen en controle van water en gas.

Symptomen bij dwangneurose

 • Dwangmatige gedachten
 • Dwanghandelingen
 • Controledwang
 • Angst
 • Onrust
 • Paniek

Gevolgen

Het hebben van OCS heeft gevolgen voor jezelf, maar ook voor anderen!

In het ergste geval kan het zelfs een enorme wissel op je relatie(s) trekken. Heb je kinderen? Dan ondervinden ook zij de gevolgen van jouw OCS.

Schuldgevoel of boosheid komt naast schaamte regelmatig voor. Omdat je niet voor honderd procent de persoon, partner of ouder bent die je zou willen zijn.

Het kan anders

Stel je eens voor hoe je leven eruit ziet zonder dwang. En de vrijheid die het je geeft. Maar ook hoeveel impact dat heeft op het leven van de mensen die je lief zijn. Hoe geweldig zou het zijn om weer optimaal van het leven te genieten?

Duurzame oplossingen angst en paniek

GROEPSCOACHING is het meest POPULAIR. Meer dan 10.000 mensen kozen eerder voor deze 2 daagse training die uiterst effectief is tegen bloosangst.

ASSERTIVITEITSTRAINING is een aanrader wanneer je ook moeite hebt met NEE zeggen en om voor de belangen van jezelf of je functie op te komen.

PERSOONLIJKE coaching is effectief en een aanrader tegen bloosangst wanneer tijd en privacy belangrijk voor je zijn. Wij adviseren 2 sessies persoonlijke coaching van 2.15 uur.

E-TRAINING ‘afrekenen met bloosangst’ is ideaal wanneer je de voorkeur geeft aan zelfhulp. Het is een uitgebreid pakket en heeft een cliënt-waarderingscijfer van 8.1.

ALLE TRAININGEN

E-TRAININGEN

Waarom langzaam als het sneller kan…

Met MindTuning™ leer je om je eigen herstelvermogen te mobiliseren. De uitwerking die de toepassing op je heeft blijkt ongekend, zowel in snelheid als duurzaamheid.

Mindtuning™ is door Pieter Frijters in 1992 ontwikkeld om zelf burn-out, stress en niet-reële angsten snel en adequaat op te lossen. Zijn uitgangspunt: ‘Ieder negatief gevoel dat in één keer ontstaat, heeft de potentie om in één keer op te lossen’. Hij coachte meer dan 30.000 mensen.

Aanpak angst & fobie

 • Eerst wordt alle ruis in je brein die angst veroorzaakt opgespoord en met MindTuningoefeningen weggenomen. Vergelijk het met een oude radio die niet goed stond afgesteld op een zender. Zo wordt je brein weer ontvankelijk gemaakt en dringt alles weer helder tot je door. Je paniek blijft dan achterwege en zo kom je weer volledig in je energie.
 • Vervolgens leer je hoe je in de toekomst het ontstaan van angst en fobie voorblijft.

Pak je voordeel!

* Bij groepstraining en 1 op 1 consult krijg je ter ondersteuning GRATIS toegang tot een E-Training pakket naar keuze met duidelijke uitleg en video’s.

Hieronder vind je een nuttige tip waar je zelf mee aan de slag kunt.

Ontsnappen aan innerlijke horrorscenario’s

Meer tips en oefeningen vind je in de boeken van Pieter Frijters.

Naar trainingen

Eerst meer videotips zien?

naar video-tips
AD over Pieter FrijtersAD over Pieter FrijtersLees artikel

Gratis TIPS ontvangen?

 • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.