Bel ons

'Mijn angst is opgelost, ik ben een zeer gelukkig mens.'

Bindingsangst

Indekken tegen pijn

Eén traumatische ervaring is al voldoende om bindingsangst of verlatingsangst te veroorzaken. De pijn die verlies met zich meebrengt is voor jou zo groot dat jij je daar voor indekt. Jezelf  emotioneel binden en een langdurige gelukkige relatie zit er voor jou nog niet in.

Bindingsangst en relatie

Je alertheid op alles waar je in een relatie bang voor bent staat op de automatische piloot. Je weet dat je geen controle hebt en toch zou je dat graag willen. Je bent gericht op wat je niet wilt en de angst daarvoor beheerst je leven en je relatie.

Verliefd op een ander

Misschien zou je ook een beetje verliefd willen zijn op een ander, want dat maakt je voor je gevoel minder afhankelijk. De angst om je te binden heeft je behoorlijk in zijn greep en belemmert iedere relatie.

Symptomen bindingsangst

  • Je vecht tegen eventuele verliefdheid
  • Je verbindt jezelf gemakkelijker met een partner op wie je nooit verliefd was
  • Heb je een juiste partner, dan dek jij je in tegen de pijn om verlaten te worden
  • Ben je echt verliefd? Ook dan blijf je zoeken naar iemand anders
  • Je benadrukt negatieve punten van je partner
  • Jaloezie/ je partner controleren
  • Zoeken naar fouten bij de ander en een schuldgevoel te creëren

Wees gerust

Het kan anders

Stel je eens voor hoe je leven eruit ziet zonder zonder jouw angst. En de vrijheid die het je geeft. Maar ook hoeveel impact dat heeft op het leven van de mensen die je lief zijn. Hoe geweldig zou het zijn om zonder angst weer optimaal van het leven te genieten?

Duurzame oplossingen angst en paniek

GROEPSCOACHING is het meest POPULAIR. Meer dan 10.000 mensen kozen eerder voor deze 2 daagse training die zeer effectief is.

ASSERTIVITEITSTRAINING is een aanrader wanneer je ook moeite hebt met NEE zeggen en om voor de belangen van jezelf of je functie op te komen.

PERSOONLIJKE coaching is effectief en een aanbeveling wanneer tijd en privacy belangrijk voor je zijn. Wij adviseren 2 sessies persoonlijke coaching van 2.15 uur.

E-TRAINING is ideaal wanneer je de voorkeur geeft aan zelfhulp. Het is een uitgebreid pakket en heeft een cliënt-waarderingscijfer van 8.1.

ALLE TRAININGEN

E-TRAININGEN

Waarom langzaam als het sneller kan…

Met MindTuning™ leer je om je eigen herstelvermogen te mobiliseren. De uitwerking die de toepassing op je heeft blijkt ongekend, zowel in snelheid als duurzaamheid.

Mindtuning™ is door Pieter Frijters in 1992 ontwikkeld om zelf burn-out, stress en niet-reële angsten snel en adequaat op te lossen. Zijn uitgangspunt: ‘Ieder negatief gevoel dat in één keer ontstaat, heeft de potentie om in één keer op te lossen’. Hij coachte meer dan 30.000 mensen.

Aanpak bindingsangst

  • Eerst wordt alle ruis in je brein die angst veroorzaakt opgespoord en met MindTuningoefeningen weggenomen. Vergelijk het met een oude radio die niet goed stond afgesteld op een zender. Zo wordt je brein weer ontvankelijk gemaakt en dringt alles weer helder tot je door. Je paniek blijft dan achterwege en zo kom je weer volledig in je energie.
  • Vervolgens leer je hoe je in de toekomst het ontstaan van angst voorblijft.

Pak je voordeel!

* Bij groepstraining en 1 op 1 consult krijg je ter ondersteuning GRATIS toegang tot een E-Training pakket naar keuze met duidelijke uitleg en video’s.

Meer tips en oefeningen vind je in de boeken van Pieter Frijters.

naar trainingen

Eerst meer video-tips zien?

naar video-tipsreferenties
EVA over angstEVA over angstLees artikel

Gratis TIPS ontvangen?

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.