Artikelen

Direct inschrijven

Assertiviteit & zelfvertrouwen - Zelfvertrouwen

Assertiviteit en zelfvertrouwen

Snel, veilig en vertrouwd ‘prettig assertief’ worden

‘Mag ik misschien van u?’ ‘Mag ik u iets vragen?’ ‘Ik hoop niet dat u het erg vindt,
maar …’ Wanneer je weinig assertief bent, zal je deze manier van vraagstelling herkennen. In plaats van één vraag stel je er twee.

Wil je iemand iets vragen en houd jij je mond, dan geeft dat geen voldoening. Wil je in een vergadering iets inbrengen en laat je dat achterwege, dan is dat uitermate frustrerend. En dat allemaal omwille van wat anderen ervan zouden vinden. Wees gerust, want je leert in korte tijd zelfvertrouwen en assertiviteit te ontwikkelen. Zowel privé als op het werk. Sinds 1992 de realiteit bij MindTuning™

Assertiviteitoplossingen

De beste oplossingen bieden de assertiviteitstraining van 2 dagen.

Of Nieuw: Max4 assertiviteitstraining in superklein groepsverband.

Wanneer je nog méér persoonlijke verkiest, dan adviseren wij 2 sessies persoonlijk consult. Voor het resultaat maakt het geen verschil.

Mindtuning™ is door Pieter Frijters in 1992 ontwikkeld om burn-out, stress en niet-reële angsten snel en adequaat op te lossen. Hij trainde ruim 30.000 mensen.

Oorzaak gebrek aan assertiviteit

  • De oorzaak voor gebrek aan assertiviteit is meestal te herleiden naar je opvoeding. ‘Stel je niet aan!’ ‘Doe eens normaal!’ ‘Wat zullen mensen daar wel niet van vinden? Of’, de uitdrukking: ‘Als je voor een dubbeltje geboren bent, word je nooit een kwartje.’ Of: ‘Doe jij nou maar gewoon, dan doe je al gek genoeg.’
  • Soms gebeurt het dat ouders opzien tegen autoriteit en dat je daar iets van meekrijgt. Redenen te over die maken dat je minder assertief bent dan goed voor je is.

Assertief vanuit jezelf

Om echt vanuit jezelf assertief te worden is er meer nodig dan uitsluitend goede adviezen. In je mindset mag dringend iets veranderd worden. De knop die je zo onzeker maakte dient eerst te worden omgedraaid naar absoluut zelfvertrouwen. Dat is het specialisme van MindTuning™. We zijn daar echt goed in.

Lees de boeken van Pieter Frijters ‘Van fobie naar vrijheid’ en ‘Meester over je gedachten’ en doe daar je voordeel mee. Ze zijn een goede ondersteuning bij het ontwikkelen van zelfvertrouwen en assertiviteit.

Wetenschap achter MindTuning

Gratis TIPS ontvangen?

  • Dit veld is bedoeld voor validatie en moet ongewijzigd blijven.