Bel ons

'Wat heerlijk om niet meer bang te zijn'

Vliegangst

Herken je dit?

De deur van het vliegtuig gaat dicht. Er is geen weg meer terug. Je raakt in paniek. Het besef dat je niet weg kunt als jij dat wilt of wanneer er iets misgaat veroorzaakt angst. Oorzaak: je hebt claustrofobische vliegangst. Je stapt daarom bij voorkeur niet in een vliegtuig. En als het echt moet, dan neem je een pil die je over je ergste angst heen moeten helpen.

Controle

Je zult het ongetwijfeld gemerkt hebben. Zodra je je angst onder controle wilt houden, gaat het van kwaad tot erger. De symptomen die met je angst gepaard gaan, worden niet minder, maar meer.

Symptomen vliegangst:

  • Niet helder meer kunnen denken
  • Hoge adem/ hyperventilatie
  • Verhoogde hartslag/ pijn op de borst
  • Trillen/ zweten
  • Tintelingen/ droge mond/ duizeligheid
  • Gevoel flauw te vallen/ dood te gaan

Wie last heeft van vliegangst kan zich niet voorstellen ooit een ontspannen vliegreis te maken. Toch is dit al ruim een kwart eeuw dagelijks de praktijk bij Frijters MindTuning.

Wet van Einstein

Wij lossen jouw vliegangst niet op in een vliegtuig. Want ‘problemen kunnen moeilijk worden opgelost binnen hetzelfde kader waarin ze gecreëerd zijn’, zo wist Einstein al. Rijangst los je niet op in de auto op de snelweg, hoogtevrees niet op het dak van een groot flatgebouw en vliegangst niet in een vliegtuig. Maar wel in een rustige setting zonder psychische druk van een vliegavontuur dat direct op je wacht.

MindTuning-aanpak:

MindTuning benadert vliegangst als een gebroken been, maar dan tussen je oren. Het spreekwoordelijke been mag eerst gezet worden, voordat je weer kunt leren lopen.

Programmafoutje

Er is een klein programmafoutje in je mind geslopen. Eerst wordt dit softwarefoutje opgelost in een veilige setting. Vervolgens leer je hoe je in de toekomst vliegangst, claustrofobie, hoogtevrees of de angst om controle te verliezen, voorblijft. Zodat je met een gerust hart aan een vliegreis kunt beginnen.

Wetenschappelijk onderbouwd

MindTuning is een door Pieter Frijters ontwikkelde wetenschappelijk onderbouwde methode om iedere vorm van angst, snel en definitief te elimineren. Meer dan 30.000 mensen kregen dankzij deze methodiek hun vrijheid weer terug.

Het kan anders

Stel je eens voor hoe je leven eruit ziet zonder zonder angst- en fobieklachten. En de vrijheid die het je geeft. Maar ook hoeveel impact dat heeft op het leven van de mensen die je lief zijn. Hoe geweldig zou het zijn om zonder vliegangst weer optimaal van het leven te genieten?

Duurzame oplossingen angst en paniek

GROEPSCOACHING is het meest POPULAIR. Meer dan 10.000 mensen kozen eerder voor deze 2 daagse training die uiterst effectief is.

ASSERTIVITEITSTRAINING is een aanrader wanneer je ook moeite hebt met NEE zeggen en om voor de belangen van jezelf of je functie op te komen.

PERSOONLIJKE coaching is effectief en een aanbeveling wanneer tijd en privacy belangrijk voor je zijn. Wij adviseren 2 sessies persoonlijke coaching van 2.15 uur.

E-TRAINING is ideaal wanneer je de voorkeur geeft aan zelfhulp. Het is een uitgebreid pakket en heeft een cliënt-waarderingscijfer van 8.1.

ALLE TRAININGEN

E-TRAINING VLIEGANGST

Waarom langzaam als het sneller kan…

Met MindTuning™ leer je om je eigen herstelvermogen te mobiliseren. De uitwerking die de toepassing op je heeft blijkt ongekend, zowel in snelheid als duurzaamheid.

Mindtuning™ is door Pieter Frijters in 1992 ontwikkeld om zelf burn-out, stress en niet-reële angsten snel en adequaat op te lossen. Zijn uitgangspunt: ‘Ieder negatief gevoel dat in één keer ontstaat, heeft de potentie om in één keer op te lossen’. 

Pak je voordeel!

* Bij groepstraining en 1 op 1 consult krijg je ter ondersteuning GRATIS toegang tot een E-Training pakket naar keuze met duidelijke uitleg en video’s.

Vliegangst: belangrijke tip vooraf

Vliegangst: tips voor in het vliegtuig

Meer tips en oefeningen vind je in de boeken van Pieter Frijters.

naar trainingen

Eerst meer video-tips zien?

naar video-tips

Referenties

Refreshtraining: Ik heb gevlogen!

Naar aanleiding van onderstaand bericht en mijn deelname aan de refreshcursus van 30 november, wil ik mijn behaald succes nog even graag met jullie delen. IK HEB GEVLOGEN!!!!!! De heenweg weliswaar met behulp van twee pilletjes, maar na een weekend underground in Londen (óók best een dingetje zo diep onder de grond in een metro waar je niet tussentijds uit kan én in een donkere tunnel) de terugweg zónder pilletje(s) (met een heel piepklein aanvalletje, maar die kon ik de baas!) Een dubbel succes dus! Wat een heerlijkheid en wat een overwinningsgevoel! Dank jullie wel voor het inzicht en alle support, en dank je Pieter, dat ik mocht toetreden in jouw wereld! Yvonne Hoogenes

Vliegangst: Mijn angst is zo goed als over

Ik ben vorig jaar juni bij jullie geweest. Welnu, ik heb inmiddels vele malen gevlogen en kan zeggen dat de angst zo goed als over is. Ben Huisman

Wat geweldig dat je de tijd neemt om mij na 2 jaar nog te adviseren

Wat geweldig dat jullie de tijd nemen om me na 2 jaren nog, te adviseren! Over 2 nachtjes is het zover, dan ga ik vliegen. Ondanks de knoop in mijn buik al 2 weken, zie ik ook het leuke van dit weekendje in. En de enorme stap voorwaarts voor mij zodra dit gelukt is. De tips die jij omschrijft ken ik ook van de groepstraining en ik weet dat ze werken, ik heb er al zoveel mee bereikt. Dus ik moet het vertrouwen hebben dat ze nu ook toereikend zijn. Het slechte gevoel met vliegen is wel erg hardnekkig. Diverse mensen adviseren nog ontspannings-druppeltjes ofzo te nemen, maar ik weet dat jullie daar niets mee hebben. Dus ik ga heel driftig tellen, dat werkt inderdaad fantastisch. Ik ga het doen zaterdag. Of ik feedback nodig zal hebben geen idee. Als zaterdag gelukt is zal het maandag op de terugvlucht best wel makkelijker zijn. Misschien kan ik jullie nummer hebben, ik beloof het alleen in hoge nood te gebruiken (en nu ik dit schrijf weet ik best dat dat er niet zal zijn). Wat betreft Jan, hij is inderdaad Export Manager. Zaken gaan goed, hij is o.a. bezig met een nieuw project in Duitsland en reist veel binnen Europa. Gelukkig kent hij geen vliegangst. De tips die jullie hem destijds hebben gegeven heeft hij ter harte genomen en aan mij ziet hij hoe succesvol jouw werk is! Jullie krijgen de groeten van hem. Wat jullie doen en bewerkstelligt blijft zo fascinerend en ik vind het een verrijking dat ik jullie heb ontmoet en de training heb kunnen doen. Nogmaals bedankt voor jullie aandacht en ik hoop echt tot ziens. Marianne

Persoonlijk consult vliegangst: al 2 keer gevlogen

Even een klein mailtje over hoe het met me gaat. Het gaat GOED! Ik heb sinds de sessie al 2 keer gevlogen. Hebben jullie de ansichtkaarten ontvangen???? En het gaat steeds beter. De eerste keer nog de bibbers en heel voorzichtig nadenken over het eten, vooral niet te veel, want je weet maar nooit. Tweede keer geen probleem met het eten, ik had honger en heb goed gegeten en ben bijna fluitend het vliegtuig ingestapt. Ik heb die dag zelfs aan het raam gezeten. Wat een uitzicht.. Helaas nog nooit die Chippendale ontdekt die ook ergens in het vliegtuig moet zitten, maar dat komt vast wel. Toch? Ondertussen ook al een speech afgestoken voor zo'n 100 mensen. Ook dat ging prima. Tijdens de sessie hebben we ook nog geoefend dat ik naar het theater ga, een uitje voor het werk (zogezegd een 'moetje'). Hier had ik het destijds best wel moeilijk mee en wat wil het geval? Morgen ga ik naar het theater (relatiegeschenk, ook een soort moetje). En ik zit op de 2e rij helemaal in het midden. Het zicht lijkt me fantastisch, maar toch knaagt er iets (Is dat die foute buur die weer voor de deur staat?). Hoe kom ik van die gozer af en hoe ging het Oh jee tseminee ook alweer? Enige tips zijn welkom. Martha

Vliegangst: Avontuur en reizen blijkt nu in mijn bloed te zitten

Hopende dat alles goed gaat? Bij deze wilde ik jullie alvast een aangename kerst toewensen en eveneens een goed 2002 op alle fronten. Het is nauwelijks een week geleden dat ik zelf net terug ben gekeerd uit de Verenigde Staten, waar ik 2 weken heb doorgebracht met m'n vader: avontuurlijke uitstapjes in het 'wilde' westen van Texas her en der heb ondernomen, oude vrienden wederzien en nieuwe gemaakt. Heb een kaartje naar jullie gestuurd. Kortom: het ging beter dan ik had mogen verwachten. Desondanks de aanslag sinds 11 september was ik vastberaden om te vliegen, ik laat m'n leven daardoor niet beperken. Ironisch genoeg nu ik zelf heb gevlogen, durven m'n familieleden en vrienden wel ineens, in eerste instantie niet voor een miljoen. Avontuur en reizen blijkt in mijn bloed te zitten, aangezien ik wederom over een week vertrek naar Frankrijk, dit keer om met familieleden tenzamen in de verlichte stad van Parijs het oude jaar af te sluiten. Zodra ik terug gekeerd ben, zou het me fijn lijken om de eerstvolgende seminars van jullie bij te wonen. Immer goed om weer iets bij te mogen leren en mijn geheugen enigzins op te frissen met jullie behandelingsmethodes. De allerbeste wensen, Anouska

Claustrofobie: dit is voor mij een topjaar

Omstreeks juni ben ik twee keer, samen met mijn vriendin bij jullie geweest voor een persoonlijk consult. Snelwegen, tunnels, liften, vliegtuigen e.d. waren voor mij een regelrechte ramp. Het gaat nu erg goed met mij. Het probleem is nog niet helemaal uit de wereld, maar stukjes bij beetjes win ik steeds meer terrein. Zo ben ik naar Praag geweest en was de metro aldaar geen probleem. Binnenkort ga ik met vrienden met de Thalys naar Parijs een a.s. september met het vliegtuig naar Spanje. Ook al boezemt mij dit nog steeds wel angst in, ik kan me nu wel voorstellen dat ik deze vormen van vervoer ga gebruiken. Als geheugensteuntje gebruik ik jullie boek, dat zeer verhelderend werkt. Kortom, dit is voor mij een Topjaar. Cees en Marissa
YES: Gevangen in een fobieYES: Gevangen in een fobieLees artikel

Gratis TIPS ontvangen?

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.