Bel ons

'Wat heerlijk om niet meer bang te zijn'

Vliegangst

Herken je dit?

De deur van het vliegtuig gaat dicht. Er is geen weg meer terug. Je raakt in paniek. Het besef dat je niet weg kunt als jij dat wilt of wanneer er iets misgaat veroorzaakt angst. Oorzaak: je hebt claustrofobische vliegangst. Je stapt daarom bij voorkeur niet in een vliegtuig. En als het echt moet, dan neem je een pil die je over je ergste angst heen moeten helpen.

Controle

Je zult het ongetwijfeld gemerkt hebben. Zodra je je angst onder controle wilt houden, gaat het van kwaad tot erger. De symptomen die met je angst gepaard gaan, worden niet minder, maar meer.

Symptomen vliegangst:

  • Niet helder meer kunnen denken
  • Hoge adem/ hyperventilatie
  • Verhoogde hartslag/ pijn op de borst
  • Trillen/ zweten
  • Tintelingen/ droge mond/ duizeligheid
  • Gevoel flauw te vallen/ dood te gaan

Wie last heeft van vliegangst kan zich niet voorstellen ooit een ontspannen vliegreis te maken. Toch is dit al ruim een kwart eeuw dagelijks de praktijk bij Frijters MindTuning.

Wet van Einstein

Wij lossen jouw vliegangst niet op in een vliegtuig. Want ‘problemen kunnen moeilijk worden opgelost binnen hetzelfde kader waarin ze gecreëerd zijn’, zo wist Einstein al. Rijangst los je niet op in de auto op de snelweg, hoogtevrees niet op het dak van een groot flatgebouw en vliegangst niet in een vliegtuig. Maar wel in een rustige setting zonder psychische druk van een vliegavontuur dat direct op je wacht.

MindTuning-aanpak:

MindTuning benadert vliegangst als een gebroken been, maar dan tussen je oren. Het spreekwoordelijke been mag eerst gezet worden, voordat je weer kunt leren lopen.

Programmafoutje

Er is een klein programmafoutje in je mind geslopen. Eerst wordt dit softwarefoutje opgelost in een veilige setting. Vervolgens leer je hoe je in de toekomst vliegangst, claustrofobie, hoogtevrees of de angst om controle te verliezen, voorblijft. Zodat je met een gerust hart aan een vliegreis kunt beginnen.

Wetenschappelijk onderbouwd

MindTuning is een door Pieter Frijters ontwikkelde wetenschappelijk onderbouwde methode om iedere vorm van angst, snel en definitief te elimineren. Meer dan 30.000 mensen kregen dankzij deze methodiek hun vrijheid weer terug.

Vliegangst: belangrijke tip vooraf

Vliegangst: tips voor in het vliegtuig

Meer tips

Meer tips en oefeningen vind je in de boeken van Pieter Frijters. Op de pagina alle trainingen tref je alle MindTuningoplossingen overzichtelijk op een rij. Van persoonlijk consult, of groepstraining tot zelf doen met e-learning.

Jouw voordeel:

Kies je voor de Groepstraining of een 1 op 1 consult, dan krijg je GRATIS toegang tot een E-Trainingpakket naar keuze met duidelijke uitleg en video’s.

Oplossingen

Eerst meer video-tips zien?

naar video-tips
YES: Gevangen in een fobieYES: Gevangen in een fobieLees artikel

Gratis TIPS ontvangen?

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.