Bel ons

'Falen? Dat woord komt niet meer in mijn vocabulaire voor'

Faalangst

Herken je dit?

 • Je hebt hard gestudeerd, maar toch bang dat je tijdens het examen de stof niet meer weet
 • Je wilt je mening inbrengen tijdens een vergadering, maar je durft niet omdat je bang bent om af te gaan
 • Je begint aan een nieuwe baan en de twijfel slaat toe of je die wel kunt aankunt
 • Je mag een strafschop nemen en bent bang dat je misschien mis schiet
 • Je gaat nieuwe mensen ontmoeten en vraagt je af of ze je wel leuk genoeg vinden
 • Je bent een harde werker, krijgt een beoordelingsgesprek en bent bang voor de uitkomst
 • Je kunt goed rijden, maar twijfelt of je je rijexamen wel zult halen

Het zijn zomaar wat voorbeelden van momenten waarop faalangst de kop op steekt. Je kunt niet meer bij de juiste informatie in je hoofd komen. Je stem blokkeert. Je lichaam verkrampt.

Sociale angst

Faalangst is een sociale angst en heeft alles te maken met wat andere mensen van jou vinden. Je bekijkt jezelf kritisch en negatief door de ogen van een ander.

Wat jij wilt is  je in iedere omstandigheid op je gemak voelen, ook wanneer jij denkt dat je beoordeeld wordt.

Controle

Je zult hebben gemerkt dat pogingen om je angst onder controle te krijgen, alles alleen maar erger maakt. Je wilt het graag loslaten maar je hebt geen idee hoe.

Symptomen en klachten bij faalangst:

 • Transpireren
 • Trillen
 • Snel kloppend hart
 • Hoge adem/ hyperventilatie
 • Blozen
 • Trillende stem
 • Paniekaanval
 • Blokkeren

Achteraf ben je boos en teleurgesteld in jezelf. Of denk je: zie je wel, ik kan het niet! Je gaat situaties mijden. Dit zorgt ervoor dat je kansen mist en jij je niet volop kunt ontplooien. Je geniet niet optimaal van het leven. Het vraagt dringend om een oplossing!

Wees gerust

Wees gerust, want faalangst wordt veilig en vertrouwd opgelost. Pieter Frijters, grondlegger van MindTuning™, ontwikkelde een wetenschappelijk onderbouwde methode om iedere vorm van angst, snel en definitief te elimineren.

Nieuwe beleving

Stel je eens voor hoe jij je zou voelen als jij zelfverzekerd door het leven gaat. En hoe jouw leven er dan uitziet. Het kan. MindTuning zorgt er voor dat je situaties waarin je nu faalangstig bent, anders gaat beleven. En ook dat je meer zelfvertrouwen krijgt en assertief wordt. Zodat je je voortaan prettig voelt op momenten die je nu zo’n angst inboezemen.

Meer dan 30.000 mensen kregen dankzij deze methodiek hun vrijheid weer terug.

Duurzame oplossingen faalangst

GROEPSCOACHING is het meest POPULAIR. Meer dan 10.000 mensen kozen eerder voor deze 2 daagse training die zeer effectief is.

ASSERTIVITEITSTRAINING is een aanrader wanneer je ook moeite hebt met NEE zeggen en om voor de belangen van jezelf of je functie op te komen.

PERSOONLIJKE coaching is effectief en een aanbeveling wanneer tijd en privacy belangrijk voor je zijn. Wij adviseren 2 sessies persoonlijke coaching van 2.15 uur.

E-TRAINING is ideaal wanneer je de voorkeur geeft aan zelfhulp. Het is een uitgebreid pakket en heeft een cliënt-waarderingscijfer van 8.1.

ALLE TRAININGEN

E-TRAINING FAALANGST

Waarom langzaam als het sneller kan…

Met MindTuning™ leer je om je eigen herstelvermogen te mobiliseren. De uitwerking die de toepassing op je heeft blijkt ongekend, zowel in snelheid als duurzaamheid.

Aanpak faalangst

 • Eerst wordt alle ruis in je brein die angst veroorzaakt opgespoord en met MindTuningoefeningen weggenomen. Vergelijk het met een oude radio die niet goed stond afgesteld op een zender. Zo wordt je brein weer ontvankelijk gemaakt en dringt alles weer helder tot je door. Je paniek blijft dan achterwege en zo kom je weer volledig in je energie.
 • Vervolgens leer je hoe je in de toekomst het ontstaan van angst voorblijft.

Pak je voordeel!

* Bij groepstraining en 1 op 1 consult krijg je ter ondersteuning GRATIS toegang tot een E-Training pakket naar keuze met duidelijke uitleg en video’s.

Bekijk eens onderstaande video waarin Pieter Frijters uitleg geeft over faalangst en de MindTuningmethode.

 

Tip bij faalangst: Kijk een ander niet recht in de ogen

Meer tips en oefeningen vind je in de boeken van Pieter Frijters.

naar trainingen

Eerst meer video-tips zien?

naar video-tips

Referenties

Bedrijfsarts over zijn ervaring met Pieter Frijters

Heb Pieter meerdere keren aan de slag gezien en hem binnen één of twee sessies mensen volledig of voor een belangrijk deel af zien helpen van faalangst, andere angst- of paniekaanvallen, fobieën en tics. Ook is zijn aanpak bij stotteren op zijn zachtst gezegd zeer opmerkelijk. Verder heb ik hem de kwaliteit van presenteren aanmerkelijk zien verbeteren bij andere mensen. Pieter presenteert zich als een vakman met een scherp analytisch vermogen die precies weet waar hij naar toe moet. Ben er van overtuigd geraakt dat MindTuning voor veel mensen een oplossing biedt voor veelal jarenlang slepende problematiek waar de reguliere zorg onvoldoende of soms zelfs helemaal geen antwoord op heeft en dat zijn methode voor een scala aan psychisch georiënteerde klachten werkt. Luuk Haze, bedrijfsarts/directeur NoordMed Consultancy B.V.

Groepstraining: Het kwartje viel

Langs deze weg wil ik jullie nogmaals bedanken voor de training die ik 12 en 19 mei in Eindhoven gevolgd heb. Met name de handvaten over "mensen niet langer dan een paar seconden aankijken" en "durven te kijken" (de omgeving goed in je opnemen) zijn zaken die ik nu elke dag toepas en die me echt helpen. Het kwartje viel tijdens de tweede trainingsdag toen jullie me voor de groep lieten staan en me de ervaring leerde voelen. Ik was in één klap overtuigd van Mindtuning! Ik ben anders over mezelf gaan denken na de training, ik mag er zijn en ik ben veel minder onzeker dan eerst! Een heerlijk gevoel. Ik moet wel nog echt bewust stilstaan op momenten dat ik mijn valkuilen tegenkom en denken aan wat ik geleerd heb. Maar ik ben ervan overtuigd dat ik uiteindelijk helemaal van mijn problemen zal komen. Ik wens jullie verder ook veel succes en zal jullie methode verder spreiden onder mensen die ik ken en waarvan ik denk dat ze zich bij jullie moeten melden. Ilona S.

Faalangst: Ik bel beide therapeuten af

Het kwartje is gevallen! Heb alleen vanochtend al tig negatieve en zeer vernederende gedachten de halt toegeroepen en bleef met 2 voetjes op de grond! Waar ik me ook bevond! Het is nu nog even hard werken voor mezelf om tegen die negatieve zelfhypnose in te gaan....maar alles wat ik negateif tegen mezelf zeg gaat voorgoed de deur uit!(hoofd) Wilde vanochtend bijna gaan gillen tegen die vernederende gedachten die ik mezelf heb aangeleerd! Over twee weken mail ik jullie en vertel jullie dan hoe fijn het is dat ik aan de lijve ondervindt dat ik mezelf een goed leven gun! Ik bel beide therapeuten af en ga vanaf nu mezelf coachen! Irma

Faalangst: Ik voel me prima!

Ik zou nog laten weten hoe het met mij gaat.  Ik voel me prima! Ik had heel erg last van sociale faalangst en sinds de groepstraining gaan alle sociale contacten goed. Ik heb trouwens mijn ticket naar Nieuw Zeeland geboekt en vertrek 15 november. Ik zal jullie een kaartje sturen. Bedankt, ik geniet elke dag meer. Nicolle
NU over faalangstNU over faalangstLees artikel

Gratis TIPS ontvangen?

 • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.