Bel ons

'Ik heb de 'knop' gevonden! Wat een vrijheid'

Video-tips

Die ene gouden vraag die je wél gaat helpen...

De eerste stap naar verandering en oplossing van jouw probleem is om je niet langer bezig te houden met jezelf  de verkeerde vragen te stellen.  Foute vragen beginnen altijd met het woord: 'waarom'. Waarom heb ik dit nou...',  'waarom gebeurt dit...',  'waarom kan ik dit niet stoppen...' Er is maar één gouden vraag die je wél gaat helpen. En die begint met de woorden: 'HOE kan ik...' Bekijk de video maar eens voor meer uitleg.

Burn-out - zo neem je het heft weer in eigen handen

Soms lijkt het zo dat andere mensen of situaties ervoor hebben gezorgd dat je bent opgebrand. De werkelijke oorzaak is achter hoe je hiermee bent omgegaan. Als je het lef hebt om te zien dat jij volledig verantwoordelijk bent, geef jij jezelf de macht om jezelf te genezen van je burn-out. Je kunt immers niet een ander, maar wel jezelf veranderen.

Jezelf onder controle krijgen

Denk er eens over na hoeveel tijd je per dag bezig bent met het willen hebben van controle. Over jezelf, over anderen en situaties. Over de lichamelijke sensaties die je voelt als je in paniek raakt... Pieter Frijters legt uit hoe je hier het beste mee om kunt gaan.

Wees aardig naar jezelf

Scheld jij jouw kind of partner uit als hem of haar iets niet lukt? Nee, je motiveert hem of haar juist. Iemand de grond intrappen werkt averechts. Waarom dan wel hard en meedogenloos naar jezelf zijn?

Wie is de belangrijkste persoon in je leven? Is jouw antwoord niet: dat ben ik zelf? Bekijk dan onderstaande video.

Zolang je jezelf niet centraal stelt, blijf je afhankelijk van de schouderklopjes van anderen en kun je moeilijk 'nee' zeggen. Vind je jezelf wel de belangrijkste? Dan ben je goed voor jezelf, eerlijk en resoluut. En kun je dat ook pas voor een ander zijn.

 

Naar trainingen
FEELING: Nooit meer bangFEELING: Nooit meer bangLees artikel

Gratis TIPS ontvangen?

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.