Bel ons

'Dankzij MindTuning is mijn angst snel opgelost'

Tandartsangst

Tandartsangst komt heel veel voor. In het ergste geval leidt het ertoe dat je niet naar de tandarts gaat. Je gebit gaat daardoor achteruit en uiteindelijk kan dit resulteren in heftige klachten, zoals een ontsteking en kun je er niet langer omheen: Je zult een afspraak moeten maken. Maar je raakt al in paniek bij het idee alleen al om in de tandartsstoel plaats te moeten nemen.

Tandartsangst kan vele oorzaken hebben:

 • Een nare ervaring met de tandarts in je jeugd
 • Je hebt het overgenomen van je ouders
 • Claustrofobie

 

Niemand vind het leuk om naar de tandarts te gaan. Het wordt een probleem als je zo bang bent, dat je tandartsbezoek vermijdt. Je verwaarloost daarmee je gebit en uiteindelijk resulteert dit in bijvoorbeeld een fikse ontsteking. En dan kun je het niet langer meer uitstellen. Maar het idee alleen al dat je in de tandartsstoel moet plaatsnemen zorgt voor enorme paniek…

Oorzaken

Tandartsangst kan verschillende oorzaken hebben. Je hebt het bijvoorbeeld overgenomen van je ouders. Of je hebt in je jeugd een nare ervaring bij de tandarts gehad. Ook claustrofobie is een oorzaak. Je kunt niet weg uit die tandartsstoel en hebt geen controle.

Symptomen bij tandartsangst

 • Trillen
 • Zweten
 • Duizeligheid
 • Benauwdheid/ hyperventilatie
 • Gejaagde hartslag
 • Misselijkheid
 • Willen vluchten

Controle

Waarschijnlijk probeer je de symptomen uit alle macht onder controle te krijgen. Zoals je gemerkt zult hebben, werkt dit juist averechts. Je hart gaat bijvoorbeeld nog sneller kloppen…

Gevolgen

Het hebben van een angst of  fobie heeft gevolgen voor jezelf, maar ook voor anderen!

 • Want, heb je kinderen? Dan ondervinden ook zij de gevolgen van jouw angst of fobie. Ze zijn getuige van jouw angst of paniekaanvallen, of krijgen te maken met jouw vermijdingsgedrag. Grote kans dat zij ermee worden ‘besmet’.

Het kan anders

Stel je eens voor hoe je leven eruit ziet zonder zonder angst- en fobieklachten. En de vrijheid die het je geeft. Maar ook hoeveel impact dat heeft op het leven van de mensen die je lief zijn. Hoe geweldig zou het zijn om zonder angst of fobie weer optimaal van het leven te genieten?

Duurzame oplossingen angst en paniek

GROEPSCOACHING is het meest POPULAIR. Meer dan 10.000 mensen kozen eerder voor deze 2 daagse training die zeer effectief is.

ASSERTIVITEITSTRAINING is een aanrader wanneer je ook moeite hebt met NEE zeggen en om voor de belangen van jezelf of je functie op te komen.

PERSOONLIJKE coaching is effectief en een aanbeveling wanneer tijd en privacy belangrijk voor je zijn. Wij adviseren 2 sessies persoonlijke coaching van 2.15 uur.

E-TRAINING is ideaal wanneer je de voorkeur geeft aan zelfhulp. Het is een uitgebreid pakket en heeft een cliënt-waarderingscijfer van 8.1.

ALLE TRAININGEN

E-TRAININGEN

Waarom langzaam als het sneller kan…

Met MindTuning™ leer je om je eigen herstelvermogen te mobiliseren. De uitwerking die de toepassing op je heeft blijkt ongekend, zowel in snelheid als duurzaamheid.

Mindtuning™ is door Pieter Frijters in 1992 ontwikkeld om zelf burn-out, stress en niet-reële angsten snel en adequaat op te lossen. Zijn uitgangspunt: ‘Ieder negatief gevoel dat in één keer ontstaat, heeft de potentie om in één keer op te lossen’. Hij coachte meer dan 30.000 mensen.

Aanpak angst & fobie

 • Eerst wordt alle ruis in je brein die angst veroorzaakt opgespoord en met MindTuningoefeningen weggenomen. Vergelijk het met een oude radio die niet goed stond afgesteld op een zender. Zo wordt je brein weer ontvankelijk gemaakt en dringt alles weer helder tot je door. Je paniek blijft dan achterwege en zo kom je weer volledig in je energie.
 • Vervolgens leer je hoe je in de toekomst het ontstaan van angst en fobie voorblijft.

Pak je voordeel!

* Bij groepstraining en 1 op 1 consult krijg je ter ondersteuning GRATIS toegang tot een E-Training pakket naar keuze met duidelijke uitleg en video’s.

TIP: Hoe voorkom je een paniekaanval?

NAAR TRAININGEN

Liever eerst meer video-tips?

NAAR VIDEO-TIPS

Referenties

Gratis TIPS ontvangen?

 • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.