Bel ons

'Dankzij MindTuning heb ik mijn vrijheid teruggekregen'

Straatvrees

Je gaat van huis en je hebt je voorgenomen vandaag verder te komen dan de hoek van de straat. Je eigen huis is dan niet meer zichtbaar. Je controleert de reacties van je lichaam, je staart in het niets en de paniek slaat toe. Volgende poging beter, zo denk je. Teleurgesteld in jezelf ga je weer snel naar je veilige huis.

Controle

Je zult hebben gemerkt dat hoe meer pogingen je onderneemt om je straatvrees, ook wel agorafobie genoemd, onder controle te krijgen, hoe erger het wordt. Je wilt het graag loslaten, maar je hebt geen idee hoe je dat doet.

Kwaliteit van leven

Met straatvrees is moeilijk te leven. Of je nu maar 50 meter van je huis af durft of 5 kilometer, je actieradius is beperkt. Dit gaat ten koste van de kwaliteit van je leven.

Symptomen bij straatvrees:

  • Niet helder meer kunnen denken
  • Gejaagde hartslag/ pijn op de borst
  • Trillen/ zweten
  • Tintelingen/ droge mond/ duizeligheid
  • Hyperventilatie/ benauwdheid
  • Gevoel flauw te vallen/ dood te gaan

Gevolgen

Straatangst heeft gevolgen voor jezelf, maar ook voor anderen!

Je bent niet meer vrij om te doen wat je wilt. Of om te gaan en staan waar jij wilt. Je naasten hebben daar ook last van. In het ergste geval kan het zelfs een enorme wissel op je relatie(s) trekken.

Schuldgevoel

Heb je kinderen? Dan ondervinden ook zij de gevolgen van jouw angst. Ze zijn getuige van jouw angst of paniekaanvallen, of krijgen te maken met jouw vermijdingsgedrag.

Schuldgevoel of boosheid komt regelmatig voor. Omdat je niet voor honderd procent de persoon, partner of ouder bent die je zou willen zijn.

Het kan anders

Stel je eens voor hoe je leven eruit ziet zonder zonder straatvrees. En de vrijheid die het je geeft. Maar ook hoeveel impact dat heeft op het leven van de mensen die je lief zijn. Hoe geweldig zou het zijn om zonder angst weer overal naartoe te gaan en van het leven te genieten?

Wees gerust

Wees gerust, want straatvrees wordt veilig en vertrouwd opgelost. Pieter Frijters, grondlegger van MindTuning™, ontwikkelde een wetenschappelijk onderbouwde methode om iedere vorm van angst, snel en definitief te elimineren. Meer dan 30.000 mensen kregen dankzij deze methodiek hun vrijheid weer terug.

MindTuning-aanpak angst & fobie

  • Angst is als het ware een klein programmafoutje tussen je oren dat ooit is ontstaan en ruis veroorzaakt. Het gevolg is dat de buitenwereld nauwelijks of niet meer doordringt.
  • Eerst wordt alle ruis opgespoord en met MindTuning weggenomen. Voortaan dringt de buitenwereld in situaties die je voorheen angstig/ fobisch maakten weer helder tot je door en blijft paniek achterwege.
  • Vervolgens leer je hoe je in de toekomst het ontstaan van angst en fobie voorblijft.

Tip straatvrees: Focussen

Meer tips

Meer tips en oefeningen vind je in de boeken van Pieter Frijters. Op de pagina alle trainingen tref je alle MindTuningoplossingen overzichtelijk op een rij. Van persoonlijk consult, of groepstraining tot zelf doen met e-learning.

Jouw voordeel:

Kies je voor de Groepstraining of een 1 op 1 consult, dan krijg je GRATIS toegang tot een E-Trainingpakket naar keuze met duidelijke uitleg en video’s.

Oplossingen

Eerst meer video-tips zien?

naar video-tips
Vreindin over MindTuningVreindin over MindTuningLees artikel

Gratis TIPS ontvangen?

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.