Bel ons

'Nooit gedacht dat ik spreken in het openbaar zo leuk zou vinden'

Spreekangst oplossen

Je herkent het vast: Alle ogen van de aanwezigen zijn op jou gericht. Je beseft dat iedereen ziet hoe nerveus je bent. Je hart bonkt in je keel en je weet niet meer wat je wilde zeggen.

Controle

Heb je spreekangst? Dan ben je lang van te voren al bezig om je angst onder controle te krijgen. Het wordt er alleen maar erger van. Het liefst ga je iedere presentatie uit de weg en tijdens een vergadering neem je niet gemakkelijk het woord. Je hebt wellicht zelfs een smoezenboek paraat om onder spreekmomenten uit te komen.

Miljoenen

Spreekangst is een sociale angst en komt heel veel voor. Je bent niet de enige, miljoenen mensen hebben er last van. Het heeft alles te maken met wat andere mensen van jou vinden.

Spreekangst lijkt op een gebroken been, maar dan tussen je oren. Je bent daarom niet geholpen met het zoeken naar een oorzaak, maar wel met het zetten van je gebroken been.

Klachten en symptomen bij spreekangst:

 • Blozen/ trillen/ zweten
 • Trillende stem/ hoge adem/ hyperventilatie
 • Tintelingen/ duizelingen/ droge mond
 • Verhoogde hartslag
 • Gevoel flauw te vallen
 • Stotteren
 • Niet helder kunnen denken/ willen vluchten
 • Niet meer weten wat je wil zeggen

Veilig en vertrouwd

Wees gerust, want in de MindTuningpraktijk wordt spreekangst veilig en vertrouwd opgelost. Pieter Frijters, grondlegger van MindTuning™, ontwikkelde een wetenschappelijk onderbouwde methode om iedere vorm van angst, snel en definitief te elimineren. Meer dan 30.000 mensen kregen dankzij deze methodiek hun vrijheid weer terug.

Dit is jouw toekomst!

Of het nu gaat om een voorstelrondje tijdens een cursus, het woord nemen tijdens een vergadering of voor de vuist weg een tafelspeech houden. Je blaakt van zelfvertrouwen. Je denkt nog geen seconde na over wat je wilt zeggen, omdat je weet dat het altijd goed gaat. Dat is de ‘state of mind’ die je wilt bereiken en GAAT bereiken.

Aanpak angst & fobie

 • Angst is als het ware een klein programmafoutje tussen je oren dat ooit is ontstaan en ruis veroorzaakt. Het gevolg is dat de buitenwereld nauwelijks of niet meer doordringt.
 • Eerst wordt alle ruis opgespoord en met MindTuning weggenomen. Voortaan dringt de buitenwereld in situaties die je voorheen angstig/ fobisch maakten weer helder tot je door en blijft paniek achterwege.
 • Vervolgens leer je hoe je in de toekomst het ontstaan van angst en fobie voorblijft.

Hoe los je spreekangst op? Het antwoord vind je in de video

Nuttige spreekangst-tip om zelf in de praktijk te brengen

Als je last hebt van een sociale angst, nemen andere mensen een veel te grote plaats in in jouw belevingswereld. In deze video legt Pieter Frijters je uit hoe je alles terugbrengt tot het juiste perspectief, zodat je je meer ontspannen gaat voelen.

Meer tips

Meer tips en oefeningen vind je in de boeken van Pieter Frijters. Op de pagina alle trainingen tref je alle MindTuningoplossingen overzichtelijk op een rij. Van persoonlijk consult, of groepstraining tot zelf doen met e-learning.

Jouw voordeel:

Kies je voor de Groepstraining of een 1 op 1 consult, dan krijg je GRATIS toegang tot een E-Trainingpakket naar keuze met duidelijke uitleg en video’s.

Oplossingen

Eerst meer video-tips zien?

naar video-tips
Management Team over spreekangstManagement Team over spreekangstLees artikel

Gratis TIPS ontvangen?

 • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.