Bel ons

'Ik wilde in een veilige setting, ontspannen mijn klachten oplossen. Bij MindTuning vond ik precies wat ik zocht'

Plasdrang – ontlastingsverlies-angst symptomen

Herken je dit?

 • Je bent angstig om je urine of ontlasting buitenshuis niet te kunnen ophouden.
 • Het levert stress, angst of paniek op.
 • En juist dat verergert je plas- of poepdrang nog meer.
 • Je gaat situaties buitenshuis uit de weg, zoals in de file staan, evenementen bezoeken, naar de tandarts gaan, enz.
 • Voordat je het huis verlaat, bezoek je tig keer het toilet.
 • Je eet en drinkt niet of nauwelijks voordat je ergens naartoe gaat.
 • Het eerste wat je doet is als je ergens bent: controleren of er wel toiletten in de buurt zijn.
 • Een rij voor de toiletten is voor jou een regelrechte nachtmerrie.

Sociale angst

Plasdrang – ontlastingsverlies-angst heeft alles te maken met wat andere mensen van jou vinden. Het valt daarom onder de sociale fobieën. Als je beheerst wordt door plasdrang – ontlastingsverlies-angst, beperkt het je enorm in je bewegingsvrijheid en hebben jouw naasten daar ook last van. Vooral als je veelvuldig situaties buitenshuis gaat ontwijken. In het ergste geval kan het zelfs een enorme wissel op je relatie(s) trekken.

Tijd komt nooit terug

De angst om je plas of poep niet te kunnen ophouden, vergalt je leven. Omdat je niet ontspannen kunt doen en laten wat voor andere mensen heel gewoon is. Het kost ontzettend veel tijd en energie. Tel maar eens bij elkaar op hoe vaak en lang jij er mee bezig bent… Je maakt je zorgen over toekomstige uitjes. Je schiet in de stress als er een filemelding is op het traject dat jij rijdt. En, als je al ergens naar toe gaat, heb je het ter plekke ook razend druk. Niet met genieten, maar met je angst.

Vraag jezelf eens af

Hoe fijn zou het zijn om je weer weer net als vroeger geen zorgen meer te hoeven maken? Te kunnen gaan en staan waar jij wilt. En niet meer in beslag genomen te worden door jouw angst!

Het kan!

Duurzame oplossingen angst en paniek

GROEPSCOACHING is het meest POPULAIR. Meer dan 10.000 mensen kozen eerder voor deze 2 daagse training die uiterst effectief is.

ASSERTIVITEITSTRAINING is een aanrader wanneer je ook moeite hebt met NEE zeggen en om voor de belangen van jezelf of je functie op te komen.

PERSOONLIJKE coaching is effectief en een aanbeveling wanneer tijd en privacy belangrijk voor je zijn. Wij adviseren 2 sessies persoonlijke coaching van 2.15 uur.

E-TRAINING is ideaal wanneer je de voorkeur geeft aan zelfhulp. Het is een uitgebreid pakket en heeft een cliënt-waarderingscijfer van 8.1.

ALLE TRAININGEN

E-TRAININGEN

Waarom langzaam als het sneller kan…

Met MindTuning™ leer je om je eigen herstelvermogen te mobiliseren. De uitwerking die de toepassing op je heeft blijkt ongekend, zowel in snelheid als duurzaamheid.

Mindtuning™ is door Pieter Frijters in 1992 ontwikkeld om zelf burn-out, stress en niet-reële angsten snel en adequaat op te lossen. Zijn uitgangspunt: ‘Ieder negatief gevoel dat in één keer ontstaat, heeft de potentie om in één keer op te lossen’. Hij coachte meer dan 30.000 mensen.

Aanpak angst & fobie

 • Eerst wordt alle ruis in je brein die angst veroorzaakt opgespoord en met MindTuningoefeningen weggenomen. Vergelijk het met een oude radio die niet goed stond afgesteld op een zender. Zo wordt je brein weer ontvankelijk gemaakt en dringt alles weer helder tot je door. Je paniek blijft dan achterwege en zo kom je weer volledig in je energie.
 • Vervolgens leer je hoe je in de toekomst het ontstaan van angst en fobie voorblijft.

Pak je voordeel!

* Bij groepstraining en 1 op 1 consult krijg je ter ondersteuning GRATIS toegang tot een E-Training pakket naar keuze met duidelijke uitleg en video’s.

Tips om zelf te doen

In onderstaande video geeft Pieter Frijters je tips waar je zelf mee aan het werk kunt.

Ontsnappen aan paniek

Meer tips

Meer tips en oefeningen vind je in de boeken van Pieter Frijters.

Lees ook: Wat is MindTuning en MindTuning missie

NAAR TRAININGEN

Wil je eerst meer  video-tips?

Naar video-tipsreferenties
EVA over MindTuningEVA over MindTuningLees artikel

Gratis TIPS ontvangen?

 • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.