Bel ons

'Er is een wereld voor mij opengegaan!'

Negatief zelfbeeld

Heb je een negatief zelfbeeld? Dan zit dat je vrijwel dagelijks in de weg. Je kijkt niet alleen negatief naar jezelf. Maar ook met de ogen van anderen. Je vult in wat zij van jou denken. Je bent ervan overtuigd dat vrijwel niemand jou echt ziet zitten.

Ervaring negatief zelfbeeld

Ga je solliciteren, een nieuwe studie doen, een nieuwe functie bekleden, of heb je een examen? Dan verzin je dat het je waarschijnlijk toch niet gaat lukken. Je vindt jezelf in niets goed of nergens in uitblinken. Geven anderen jou een compliment over je kwaliteiten, dan ben je er van overtuigd dat ze je in de maling nemen. Je hebt een mechanisme ontwikkeld om je te beschermen tegen tegenvallers. Immers, dan doet het straks minder pijn, zo denk je.

Automatisme

Negatief over jezelf denken is een automatisme. Je ontwikkelt je zelfbeeld tijdens je kinderjaren. De ervaringen die je hebt opgedaan en het voorbeeld dat je opvoeders gaven, spelen een grote rol. Misschien ben je de eerste jaren van je leven vaak bekritiseerd. En heb je regelmatig gehoord dat er van alles aan je gedrag, uiterlijk en/ of prestaties mankeerde. Of werd een compliment altijd gevolgd door de opmerking dat het nog beter kon. Maar ook als je gepest werd, heeft dat bijgedragen aan een slecht zelfbeeld.

Gevolgen

Als je een slecht zelfbeeld hebt, zijn heel veel dingen moeilijk voor je die voor anderen vanzelfsprekend zijn. Je twijfelt vaak aan jezelf, schaamt je, voelt je schuldig en bent uitgesproken negatief over jezelf. Daarom zal je niet snel aan iets nieuws beginnen. Een uitdaging is voor jou een probleem. Je denkt dat anderen je negatief en kritisch bekijken. In gezelschap zal jij je:

 • Onzichtbaar maken
 • Niet voor je mening uitkomen
 • Geen of weinig initiatief tonen

Het tegendeel komt ook voor. Dan uit een slecht zelfbeeld zich in

 • Agressiviteit
 • Jezelf overschreeuwen
 • Aandringen/ je mening opdringen
 • Uitsloverij
 • Veel aandacht vragen

Als je niets doet aan een slecht zelfbeeld, loop je de kans dat je een sociale fobie ontwikkelt. Zoals bloosangst, trilangt, spreekangst of stotteren. Als gevolg daarvan ga je sociale situaties mijden.

Symptomen negatief zelfbeeld

 • Trillen/ blozen/ stotteren/ zweten
 • Verhoogde hartslag
 • Trillende stem/ hoge adem/ hyperventileren
 • Niet helder meer kunnen denken
 • Tintelingen/ duizelingen/ droge mond
 • Willen vluchten

Oplossing

Wees gerust, want er is een veilige en vertrouwde oplossing om van een negatief zelfbeeld af te komen. Pieter Frijters, grondlegger van MindTuning™, ontwikkelde een wetenschappelijk onderbouwde methode om iedere vorm van onzekerheid, angst, snel en definitief te elimineren. Meer dan 30.000 mensen kregen dankzij deze methodiek hun vrijheid weer terug.

Duurzame oplossingen

GROEPSCOACHING is het meest POPULAIR. Meer dan 10.000 mensen kozen eerder voor deze 2 daagse training die uiterst effectief is.

ASSERTIVITEITSTRAINING is een aanrader wanneer je ook moeite hebt met NEE zeggen en om voor de belangen van jezelf of je functie op te komen.

PERSOONLIJKE coaching is effectief en een aanbeveling wanneer tijd en privacy belangrijk voor je zijn. Wij adviseren 2 sessies persoonlijke coaching van 2.15 uur.

E-TRAINING is ideaal wanneer je de voorkeur geeft aan zelfhulp. Het is een uitgebreid pakket en heeft een cliënt-waarderingscijfer van 8.1.

ALLE TRAININGEN

E-TRAININGEN

Waarom langzaam als het sneller kan…

Met MindTuning™ leer je om je eigen herstelvermogen te mobiliseren. De uitwerking die de toepassing op je heeft blijkt ongekend, zowel in snelheid als duurzaamheid.

Aanpak angst & fobie

 • Eerst wordt alle ruis in je brein die angst veroorzaakt opgespoord en met MindTuningoefeningen weggenomen. Vergelijk het met een oude radio die niet goed stond afgesteld op een zender. Zo wordt je brein weer ontvankelijk gemaakt en dringt alles weer helder tot je door. Je paniek blijft dan achterwege en zo kom je weer volledig in je energie.
 • Vervolgens leer je hoe je in de toekomst het ontstaan van angst en fobie voorblijft.

Pak je voordeel!

* Bij groepstraining en 1 op 1 consult krijg je ter ondersteuning GRATIS toegang tot een E-Training pakket naar keuze met duidelijke uitleg en video’s.

Tip: Jezelf motiveren

Meer tips en oefeningen vind je in de boeken van Pieter Frijters.

naar trainingen

Eerst meer video-tips zien?

naar video-tipsreferenties
NU over MindTuningNU over MindTuningLees artikel

Gratis TIPS ontvangen?

 • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.