Bel ons

'Er is een wereld voor mij opengegaan!'

Ingebeelde lelijkheid

Je kijkt in de spiegel en vergroot iedere rimpel. Je kijkt naar je figuur en je vindt jezelf te dun, te dik, te rond, te klein of te groot. Je haar, je gezicht, je neus, je oren, je tanden, je benen, je billen; overal is wel iets op aan te merken.

Complimenten

Krijg je een compliment over je uiterlijk dan heb jij het idee dat je in de maling wordt genomen. Niets en niemand kan jou ervan overtuigen dat je er goed uitziet.

Ingebeelde lelijkheid is een sociale angst, gecombineerd met dwang.

Herken je dit?

 • Je maakt je grote zorgen over je uiterlijk en dit beheerst je leven

 • Je bent bang dat anderen je afwijzen vanwege je uiterlijk

 • Je bent ervan overtuigd dat er iets mis is met jouw uiterlijk, terwijl daar volgens anderen objectief gezien geen reden voor is

 • Je hebt dwanggedachten mbt je uiterlijk

 • Je hebt last van angst in sociale situaties

 • Je vermijdt sociale situaties omdat je jezelf lelijk vindt

 • Je bent geobsedeerd bezig met het zoeken naar oplossingen om zaken aan je lichaam te veranderen, zoals een operatie

Zodra je met anderen mensen te maken krijgt, kun je last krijgen van symptomen die met een sociale angst gepaard gaan.

Symptomen en klachten in sociale situaties:

 • Trillen/ zweten/ blozen
 • Trillende stem/ hoge adem/ hyperventitalie
 • Tintelingen/ duizelingen/ droge mond
 • Verhoogde hartslag
 • Niet helder kunnen denken
 • Willen vluchten

Oplossing

Heb je hoogtevrees, maar kom je nooit op hoogte en hoeft dat ook niet voor je werk? Dan valt daar prima mee te leven. Als je leeft met ingebeelde lelijkheid is dat totaal anders. Het heeft grote impact en zorgt ervoor dat je je niet volop kunt ontplooien.  Je loopt carrièrekansen en vriendschappen mis. En geniet niet optimaal van het leven. Het vraagt dringend om een oplossing!

Het kan anders

Stel je eens voor hoe je leven eruit ziet zonder zonder ingebeelde lelijkheid. En de vrijheid die het je geeft. Maar ook hoeveel impact dat heeft op het leven van de mensen die je lief zijn. Hoe geweldig zou het zijn om zonder angst of fobie weer optimaal van het leven te genieten?

Duurzame oplossingen

GROEPSCOACHING is het meest POPULAIR. Meer dan 10.000 mensen kozen eerder voor deze 2 daagse training die uiterst effectief is.

ASSERTIVITEITSTRAINING is een aanrader wanneer je ook moeite hebt met NEE zeggen en om voor de belangen van jezelf of je functie op te komen.

PERSOONLIJKE coaching is effectief en een aanbeveling wanneer tijd en privacy belangrijk voor je zijn. Wij adviseren 2 sessies persoonlijke coaching van 2.15 uur.

E-TRAINING is ideaal wanneer je de voorkeur geeft aan zelfhulp. Het is een uitgebreid pakket en heeft een cliënt-waarderingscijfer van 8.1.

ALLE TRAININGEN

E-TRAININGEN

Waarom langzaam als het sneller kan…

Met MindTuning™ leer je om je eigen herstelvermogen te mobiliseren. De uitwerking die de toepassing op je heeft blijkt ongekend, zowel in snelheid als duurzaamheid.

Mindtuning™ is door Pieter Frijters in 1992 ontwikkeld om zelf burn-out, stress en niet-reële angsten snel en adequaat op te lossen. Zijn uitgangspunt: ‘Ieder negatief gevoel dat in één keer ontstaat, heeft de potentie om in één keer op te lossen’. Hij coachte meer dan 30.000 mensen.

Aanpak ingebeelde lelijkheid

 • Eerst wordt alle ruis in je brein die angst veroorzaakt opgespoord en met MindTuningoefeningen weggenomen. Vergelijk het met een oude radio die niet goed stond afgesteld op een zender. Zo wordt je brein weer ontvankelijk gemaakt en dringt alles weer helder tot je door. Je paniek blijft dan achterwege en zo kom je weer volledig in je energie.
 • Vervolgens leer je hoe je in de toekomst het ontstaan van angst en fobie voorblijft.

Pak je voordeel!

* Bij groepstraining en 1 op 1 consult krijg je ter ondersteuning GRATIS toegang tot een E-Training pakket naar keuze met duidelijke uitleg en video’s.

Tip om zelf te doen

Je lichaam reageert altijd op wat je ziet. Dat geldt ook voor innerlijke beelden. Aan alles wat je denkt, hangt een beeld. Je ziet het voor je in gedachten. Het proces werkt razendsnel. Er vliegen ongelooflijk veel beelden per minuut door je hoofd.

Horrorbeelden
Als die beelden over jezelf positief, goed en rustig zijn, voel jij je ook positief, goed en rustig. Maar wanneer je jezelf toestaat om negatief over jezelf of situaties te denken, reageert je lichaam daar direct op met spanning en angst. Immers, je maakt razendsnel een plaatje bij die nare gedachte. Jij kijkt als het ware naar je eigen horror-film.

Nuttige video:

In onderstaande video zie je hoe Pieter Frijters in het programma ‘Say NO the the knife’ Jane helpt om anders naar haar eigen lichaam te kijken.

Say NO to the knife

Meer tips en oefeningen vind je in de boeken van Pieter Frijters.

naar trainingen

Eerst meer video-tips zien?

naar video-tips

Referenties

Ingebeelde lelijkheid: Voor het eerst was ik tijdens een fotosessie volkomen ontspannen

Ik denk vaak aan jullie, aan de cursus, aan de cursisten. Hoe zou het met jullie gaan? Ik kreeg voor mijn verjaardag een fotosessie cadeau en voor het eerst van mijn leven was ik compleet ontspannen terwijl ik foto's liet maken door een fotografe die anders modellen fotografeert. Kortom: ik voel me tamelijk zeker! Toch was ik graag op de refreshdag gekomen op 1 juli; ik wil alles graag opnieuw van jullie horen om het goede gevoel op te frissen. Met een van de andere cursisten maakte ik ook al een afspraak daartoe. De kans is helaas groot dat het niet lukt. We krijgen een week lang gasten uit Puerto Rico. Leuk natuurlijk, dat wel. Ik geef het nog niet helemaal op. Dus misschien tot ziens op 1 juli en anders tot september! Francien
NU over MIndTuningNU over MIndTuningLees artikel

Gratis TIPS ontvangen?

 • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.