Bel ons

'Er is een wereld voor mij opengegaan!'

Ingebeelde lelijkheid

Je kijkt in de spiegel en vergroot iedere rimpel. Je kijkt naar je figuur en je vindt jezelf te dun, te dik, te rond, te klein of te groot. Je haar, je gezicht, je neus, je oren, je tanden, je benen, je billen; overal is wel iets op aan te merken.

Complimenten

Krijg je een compliment over je uiterlijk dan heb jij het idee dat je in de maling wordt genomen. Niets en niemand kan jou ervan overtuigen dat je er goed uitziet.

Ingebeelde lelijkheid is een sociale angst, gecombineerd met dwang.

Herken je dit?

 • Je maakt je grote zorgen over je uiterlijk en dit beheerst je leven

 • Je bent bang dat anderen je afwijzen vanwege je uiterlijk

 • Je bent ervan overtuigd dat er iets mis is met jouw uiterlijk, terwijl daar volgens anderen objectief gezien geen reden voor is

 • Je hebt dwanggedachten mbt je uiterlijk

 • Je hebt last van angst in sociale situaties

 • Je vermijdt sociale situaties omdat je jezelf lelijk vindt

 • Je bent geobsedeerd bezig met het zoeken naar oplossingen om zaken aan je lichaam te veranderen, zoals een operatie

Zodra je met anderen mensen te maken krijgt, kun je last krijgen van symptomen die met een sociale angst gepaard gaan.

Symptomen en klachten in sociale situaties:

 • Trillen/ zweten/ blozen
 • Trillende stem/ hoge adem/ hyperventitalie
 • Tintelingen/ duizelingen/ droge mond
 • Verhoogde hartslag
 • Niet helder kunnen denken
 • Willen vluchten

Oplossing

Heb je hoogtevrees, maar kom je nooit op hoogte en hoeft dat ook niet voor je werk? Dan valt daar prima mee te leven. Als je leeft met ingebeelde lelijkheid is dat totaal anders. Het heeft grote impact en zorgt ervoor dat je je niet volop kunt ontplooien.  Je loopt carrièrekansen en vriendschappen mis. En geniet niet optimaal van het leven. Het vraagt dringend om een oplossing!

Wees gerust

Wees gerust, want ingebeelde lelijkheid wordt veilig en vertrouwd opgelost. Pieter Frijters, grondlegger van MindTuning™, ontwikkelde een wetenschappelijk onderbouwde methode om iedere vorm van angst, snel en definitief te elimineren. Meer dan 30.000 mensen kregen dankzij deze methodiek hun vrijheid weer terug.

Tip om zelf te doen

Je lichaam reageert altijd op wat je ziet. Dat geldt ook voor innerlijke beelden. Aan alles wat je denkt, hangt een beeld. Je ziet het voor je in gedachten. Het proces werkt razendsnel. Er vliegen ongelooflijk veel beelden per minuut door je hoofd.

Horrorbeelden
Als die beelden over jezelf positief, goed en rustig zijn, voel jij je ook positief, goed en rustig. Maar wanneer je jezelf toestaat om negatief over jezelf of situaties te denken, reageert je lichaam daar direct op met spanning en angst. Immers, je maakt razendsnel een plaatje bij die nare gedachte. Jij kijkt als het ware naar je eigen horror-film.

Nuttige video:

In onderstaande video zie je hoe Pieter Frijters in het programma ‘Say NO the the knife’ Jane helpt om anders naar haar eigen lichaam te kijken.

Say NO to the knife

Meer tips

Meer tips en oefeningen vind je in de boeken van Pieter Frijters. Op de pagina alle trainingen tref je alle MindTuningoplossingen overzichtelijk op een rij. Van persoonlijk consult, of groepstraining tot zelf doen met e-learning.

Jouw voordeel:

Kies je voor de Groepstraining of een 1 op 1 consult, dan krijg je GRATIS toegang tot een E-Trainingpakket naar keuze met duidelijke uitleg en video’s.

Oplossingen

Eerst meer video-tips zien?

naar video-tips
NU over MIndTuningNU over MIndTuningLees artikel

Gratis TIPS ontvangen?

 • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.