Bel ons

'Ik heb praktische handvatten gekregen, die mijn verdere leven van pas komen'

Hypochondrie

Herken je dit?

 • Je leest iets in de krant over leverkanker en de symptomen. Nog diezelfde dag denk je dat jij het ook hebt
 • Een bekende is plotseling overleden aan een hartstilstand. Jij denkt dat jou dit ook overkomt
 • Je hebt hoofdpijn en denkt meteen aan een hersentumor

Je leeft als hypochonder constant in angst dat je ernstig ziek bent. Het beheerst je leven en zorgt ervoor dat je niet optimaal van het leven kunt genieten.

Symptomen hypochondrie

 • Je bent gefocust op lichamelijke sensaties en verbindt dit aan ernstige ziekten
 • Je controleert je lichaam obsessief op iets dat op een aandoening wijst
 • Je hebt een abonnement op de huisarts
 • Je voelt je niet serieus genomen als een arts je vertelt dat je gezond bent
 • Zodra je iets leest of ziet over een ziekte, herken je bij jezelf symptomen
 • Niemand is in staat om je blijvend gerust te stellen

Gevolgen

Het hebben van ziekteangst heeft gevolgen voor jezelf, maar ook voor anderen!

Je leeft continu met stress en angst en gaat helemaal op in het controleren van je lichaam. En in het vinden van bewijs van dat wat jij zeker weet, namelijk dat je ernstig ziek bent. Je naasten hebben daar ook last van. In het ergste geval kan het zelfs een enorme wissel op je relatie(s) trekken.

Heb je kinderen? Dan ondervinden ook zij de gevolgen van jouw angst om ziek te zijn.

Schuldgevoel of boosheid komt regelmatig voor. Omdat je niet voor honderd procent de persoon, partner of ouder bent die je zou willen zijn.

Zo kan het ook!

Met interesse kijk je naar een ziekenhuisdocumentaire. Bij alles wat je ziet of hoort denk je hooguit: ‘Wat ontzettend vervelend voor die mensen’. Je bent ervan overtuigd dat het jou bespaard blijft. In je naaste omgeving krijgt de één kanker en de ander 6 hartomleidingen. Je zou graag wat willen doen voor ze, maar bent er verder niet mee bezig.

Met MindTuning™ leer je om diezelfde ‘state of mind’ te bereiken.

Duurzame oplossingen angst en paniek

GROEPSCOACHING is het meest POPULAIR. Meer dan 10.000 mensen kozen eerder voor deze 2 daagse training die uiterst effectief is.

ASSERTIVITEITSTRAINING is een aanrader wanneer je ook moeite hebt met NEE zeggen en om voor de belangen van jezelf of je functie op te komen.

PERSOONLIJKE coaching is effectief en een aanbeveling wanneer tijd en privacy belangrijk voor je zijn. Wij adviseren 2 sessies persoonlijke coaching van 2.15 uur.

E-TRAINING is ideaal wanneer je de voorkeur geeft aan zelfhulp. Het is een uitgebreid pakket en heeft een cliënt-waarderingscijfer van 8.1.

ALLE TRAININGEN

E-TRAINING HYPOCHONDRIE

Waarom langzaam als het sneller kan…

Met MindTuning™ leer je om je eigen herstelvermogen te mobiliseren. De uitwerking die de toepassing op je heeft blijkt ongekend, zowel in snelheid als duurzaamheid.

Mindtuning™ is door Pieter Frijters in 1992 ontwikkeld om zelf burn-out, stress en niet-reële angsten snel en adequaat op te lossen. Zijn uitgangspunt: ‘Ieder negatief gevoel dat in één keer ontstaat, heeft de potentie om in één keer op te lossen’. Hij coachte meer dan 30.000 mensen.

Aanpak angst & fobie

 • Eerst wordt alle ruis in je brein die angst veroorzaakt opgespoord en met MindTuningoefeningen weggenomen. Vergelijk het met een oude radio die niet goed stond afgesteld op een zender. Zo wordt je brein weer ontvankelijk gemaakt en dringt alles weer helder tot je door. Je paniek blijft dan achterwege en zo kom je weer volledig in je energie.
 • Vervolgens leer je hoe je in de toekomst het ontstaan van angst en fobie voorblijft.

Pak je voordeel!

* Bij groepstraining en 1 op 1 consult krijg je ter ondersteuning GRATIS toegang tot een E-Training pakket naar keuze met duidelijke uitleg en video’s.

TIP:

In onderstaande video doet Pieter Frijters een oefening met je om je onderbewuste beleving te veranderen.

Meer tips en oefeningen vind je in de boeken van Pieter Frijters.

Naar trainingen

Eerst meer video-tips zien?

Naar video-tips

Referenties

Hypochondrie: Ik was bang dat ik iets in mijn hoofd had

Waarschijnlijk herinneren jullie je mij niet meer, maar ik zat in de groep met onder andere Karlijn en Sonia. Ik wil jullie nog bedanken voor de groepscoaching die je hebt gegeven in januari dit jaar. Ik was bang dat ik iets in mijn hoofd had en ontkende dat ik "gewoon" overspannen was. Jullie hebben me laten zien dat je alles in het juiste perspectief moet zien. Achteraf weet ik ook dat ik er in januari nog niet was. Op dat moment dacht ik van wel maar helaas was dat niet zo. Momenteel voel ik me goed en kan af en toe nog wel twijfelen over dingen die ik voel maar wanneer ik dan het beeld weer volledig maak (met kleuren, bewegingen etc.) komt het allemaal weer vrij snel in orde. Daarnaast is het mij ook gelukt om andere mensen te overtuigen van jullie gelijk en dat is ook wel erg grappig. Daarom hartstikke bedankt voor de nuttige tips en ik wens jullie nog veel succes met jullie toekomstige coachings. Frida Arlon-Perrusco
VIVA over hypochondrieVIVA over hypochondrieLees artikel

Gratis TIPS ontvangen?

 • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.