Bel ons

'Ik geniet er nu enorm van om weer op hoogte te zijn'

Hoogtevrees

Met hoogtevrees is redelijk te leven. Het wordt anders wanneer je op de bovenste etage van een hoog gebouw gaat werken. Of wanneer je de bergen in wilt om te wandelen, te skiën of met een gondel een diep dal wilt oversteken.

Extreme vorm hoogtevrees

In de meest voorkomende vorm durf je op zes hoog nauwelijks over een galerij te lopen en ga je voor geen goud in een stoeltjeslift of  gondel tijdens de wintersport. Zodra je op hoogte bent lijkt het wel of je naar de grond toe wordt gezogen. In de meest extreme vorm van hoogtevrees durf je zelfs niet op een stoel of een tafel te staan.

Symptomen hoogtevrees:

  • Niet meer helder kunnen denken
  • Verhoogde hartslag/ pijn op de borst
  • Hoge adem/ hyperventilatie
  • Trillen/ zweten
  • Tintelingen/ droge mond/ duizelingen
  • Gevoel flauw te vallen/ dood te gaan

Controle

Als je last hebt van bovengenoemde symptomen, zul je zoals de meeste mensen proberen deze onder controle te krijgen. Dit werkt niet. Het maakt dat je klachten verhevigen.

Wet van Einstein

‘De belangrijkste problemen kunnen niet worden opgelost binnen hetzelfde kader waarin ze gecreëerd zijn’, zo luidt de wet van Einstein. Zoals je rijangst beter niet oplost in de auto en vliegangst beter niet in een vliegtuig, zo los je hoogtevrees beter niet op bovenop het dak van een flatgebouw of in een stoeltjeslift. Maar gewoon in een rustige setting zonder DIRECTE psychische druk van een hoogteavontuur.

Het kan anders

Stel je eens voor hoe je leven eruit ziet zonder zonder angst- en fobieklachten. En de vrijheid die het je geeft. Maar ook hoeveel impact dat heeft op het leven van de mensen die je lief zijn. Hoe geweldig zou het zijn om zonder angst of fobie weer optimaal van het leven te genieten?

Duurzame oplossingen angst en paniek

GROEPSCOACHING is het meest POPULAIR. Meer dan 10.000 mensen kozen eerder voor deze 2 daagse training die uiterst effectief is.

ASSERTIVITEITSTRAINING is een aanrader wanneer je ook moeite hebt met NEE zeggen en om voor de belangen van jezelf of je functie op te komen.

PERSOONLIJKE coaching is effectief en een aanbeveling wanneer tijd en privacy belangrijk voor je zijn. Wij adviseren 2 sessies persoonlijke coaching van 2.15 uur.

E-TRAINING is ideaal wanneer je de voorkeur geeft aan zelfhulp. Het is een uitgebreid pakket en heeft een cliënt-waarderingscijfer van 8.1.

ALLE TRAININGEN

E-TRAINING HOOGTEVREES

Waarom langzaam als het sneller kan…

Met MindTuning™ leer je om je eigen herstelvermogen te mobiliseren. De uitwerking die de toepassing op je heeft blijkt ongekend, zowel in snelheid als duurzaamheid.

Mindtuning™ is door Pieter Frijters in 1992 ontwikkeld om zelf burn-out, stress en niet-reële angsten snel en adequaat op te lossen. Zijn uitgangspunt: ‘Ieder negatief gevoel dat in één keer ontstaat, heeft de potentie om in één keer op te lossen’. Hij coachte meer dan 30.000 mensen.

Aanpak angst & fobie

  • Eerst wordt alle ruis in je brein die angst veroorzaakt opgespoord en met MindTuningoefeningen weggenomen. Vergelijk het met een oude radio die niet goed stond afgesteld op een zender. Zo wordt je brein weer ontvankelijk gemaakt en dringt alles weer helder tot je door. Je paniek blijft dan achterwege en zo kom je weer volledig in je energie.
  • Vervolgens leer je hoe je in de toekomst het ontstaan van angst en fobie voorblijft.

Pak je voordeel!

* Bij groepstraining en 1 op 1 consult krijg je ter ondersteuning GRATIS toegang tot een E-Training pakket naar keuze met duidelijke uitleg en video’s.

Tip om zelf te doen

Hoogtevrees: Het lef om te durven kijken

Meer tips en oefeningen vind je in de boeken van Pieter Frijters.

Naar trainingen

Eerst meer video-tips zien?

naar video-tips

Referenties

Geholpen bij hoogtevrees

Ik ben echt enorm geholpen met mijn hoogtevrees. Ik blijf oefenen, maar ongelooflijk dat dit zo snel kan! Elles de Vries  

Hoogtevrees: Op 200 meter genoten van het uitzicht en de diepte

Afgelopen zaterdag ben ik met mijn partner en een groep vrienden naar Amsterdam geweest. Wij hadden een kamer in het Okurahotel op de 16de verdieping en we hebben gegeten in le Ciel Bleu op de 23ste verdieping. Zonder problemen! Al mijn vrienden zijn op de hoogte van mijn (voormalige) hoogtevrees en ik heb ze enthousiast verteld over jullie "therapie". Ze waren erg verbaasd dat ik zomaar koos voor de plaats aan het raam om van het mooie Amsterdam te genieten, ze hebben me namelijk meermaals in andere omstandigheden meegemaakt als we "op hoogte" moesten. Ook de vakantie op Sicilië was een groot succes. We zijn niet op de Etna geweest vanwege laaghangende bewolking. Maar bijvoorbeeld wel in Taormina, waar ik op meer dan 200 meter hoogte aan de balustrade heb gestaan om mooi over de omgeving uit te kijken (ook in de diepte). Ook heb ik zonder hoogtevrees op aan de rotswand hangende terrassen gezeten. No problem at all. Florence pas volgend jaar. Johan Dijkstra - Radioloog

Hoogtevrees: Ik kan niet wachten om opnieuw een windmolen in te gaan

Ik heb 1 & 8 December bij jullie een training gevolgd. Jullie zullen je natuurlijk niet iedereen herinneren, maar ik wil jullie toch graag bedanken voor wat jullie met mij (mijn mind) gedaan hebben. Het is nog niet makkelijk, zeker niet, maar het werkt! Het bewijs hiervan wil ik jullie nu net even tonen. Jullie kunnen het je misschien nog herinneren? Die Belg, die graag eens in een windmolen zou vertoeven, maar niet durfde vanwege hoogtevrees? Ik denk sinds ik bij jullie ben geweest enkel nog aan een naakte boerin die achter haar schapen aanloopt als ik mij een windmolen voorstel. Er komt dan een spontane lach achteraan! De eerste keer was ik wel even zenuwachtig, maar toen ik boven was ging het bijna vanzelf. Ik kan bijna niet wachten om nog een keer te gaan! Het volgende dat op de agenda staat is vliegen en daar ga ik ook voor! Ik durf stapje voor stapje weer iets te ondernemen in mijn eigen tempo. Als er één ding is dat ik nog geleerd heb is het dat mijn mind potverdikkeme slim is! Elke kans grijpt het om te proberen weer het slechte pad op te gaan, en als ik niet oplet neemt het me in de maling. Ik wil jullie bij deze nogmaals bedanken voor de 2 leuke en leerrijke dagen. Ik kom zeker nog eens af naar een zaterdag seminair. Frits

Hoogtevrees: Het resultaat is dat ik nu negen meter boven de grond rij…

Ik ben die vrouw die bij jullie is geweest en last had van hoogte vrees en in een heftruck moest op haar werk. Ik had er niet zoveel vertrouwen in, maar moet jullie bekennen dat ik heel veel dingen toch heb opgepakt van wat jullie allemaal vertelde. Het resultaat is dat ik nu negen meter boven de grond met mijn heftruck rij en af en toe nog wel eens een 'foute buur' heb, maar die ik heel snel weer wegstuur. Missie geslaagd dus! Bedankt! Het verrijkt je leven. Marjan

Hoogtevrees: Fantastisch gevoel!

Het gaat zeer goed. Ben zojuist op de 15de etage geweest. Fantastisch gevoel om daar redelijk ontspannen een krantje te lezen. Ik ben er een half uurtje geweest en merk dat het behoorlijk veel energie kost (lichte hoofdpijn downstairs). Ga in ieder geval met een GOED gevoel het weekend in. Morgen (zaterdag) ga ik weer een uurtje 'trainen'. Thanks voor de support en tot dinsdag. Johan

Hoogtevrees: Vanmiddag het hoogste punt bereikt

Vanmiddag het hoogte- en hoogste punt bereikt. Ben op de 21e etage geweest. Fantastische ervaring. Ik liep daar letterlijk en figuurlijk met mijn hoofd bijna in de wolken. Toevallig was het pand (1e drie etage's) open voor een open dag. Buiten mensen op deze etage's verder niemand in het pand. Van de bewaking een moedersleutel meegekregen zodat ik op mijn eigen tempo naar boven kon. Schitterend om over Rotterdam uit te kijken. De haven, het stadion, de fabrieken, diverse woontorens, de bouwstructuur van wijken etc. In m'n eentje een 'bakkie' gedronken en weer naar beneden. FANTASTISCH, mijn weekend kan niet meer stuk! Zie en spreek jullie dinsdag. PRETTIG WEEKEND! Johan

Persoonlijk consult: Mijn angst is weg!

Ik wil jullie even laten weten dat ik nergens angst meer voor heb. Niet in bergliften voor vliegen enz. Het is zo heerlijk dat dit weer mogelijk is. En dat allemaal door jullie. Ik wil jullie daarvoor nog heel hartelijk bedanken. Judith
EVA over angstEVA over angstLees artikel

Gratis TIPS ontvangen?

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.