Bel ons

'Dankzij MindTuning heb ik mijn leven teruggekregen'

Flauwvallen

Als je bang bent om flauw te vallen herken je vast het volgende:

 • Je voelt je onveilig
 • Je wantrouwt je lichaam
 • Je bent overdreven alert op de reacties in je lichaam
 • Je bent niet graag alleen
 • Zodra je alleen bent, neemt je angst toe

Symptomen bij angst voor flauwvallen

 • Niet helder meer kunnen denken
 • Naar binnen keren
 • Hoge hartslag
 • Hoge adem/ hyperventilatie
 • Trillen/ zweten/
 • Tintelingen/ duizeligheid/ droge mond

Gevolgen

Als je in de ban bent van de angst om flauw te vallen heeft dit niet alleen gevolgen voor jezelf, maar ook voor anderen!

Je bent niet meer vrij om te doen wat je wilt. Of om te gaan en staan waar jij wilt. Je naasten hebben daar ook last van. In het ergste geval kan het zelfs een enorme wissel op je relatie(s) trekken.

Heb je kinderen? Dan ondervinden ook zij de gevolgen van jouw angst. Ze zijn getuige van jouw angst of paniekaanvallen, of krijgen te maken met jouw vermijdingsgedrag.

Schuldgevoel of boosheid komt regelmatig voor. Omdat je niet voor honderd procent de persoon, partner of ouder bent die je zou willen zijn.

Zo kan het ook:

Je bent vrijwel altijd in het NU. Vol aandacht bij de dingen waarmee je bezig bent. Je geniet van elk moment dat er iets te genieten valt. Zorgeloos en vol vertrouwen kijk je uit naar morgen. En ben je alleen, dan geniet je van de rust.

Je kunt je vaag herinneren dat je ooit bent flauwgevallen, maar ook niet meer dan dat. Het is voor jou een stukje verleden dat niets van doen heeft met nu en morgen. Je gaat met een open mind overal heen. Je doet waar jij zin in hebt.

Met MindTuning™ leer je diezelfde ‘state of mind’ weer te bereiken. Maar dan uitgerust met nieuwe gereedschappen die je met de dag meer zelfvertrouwen geven.

Duurzame oplossingen angst voor flauwvallen

GROEPSCOACHING is het meest POPULAIR. Meer dan 10.000 mensen kozen eerder voor deze 2 daagse training die uiterst effectief is.

ASSERTIVITEITSTRAINING is een aanrader wanneer je ook moeite hebt met NEE zeggen en om voor de belangen van jezelf of je functie op te komen.

PERSOONLIJKE coaching is effectief en een aanbevolen wanneer tijd en privacy belangrijk voor je zijn. Wij adviseren 2 sessies persoonlijke coaching van 2.15 uur.

E-TRAINING is ideaal wanneer je de voorkeur geeft aan zelfhulp. Het is een uitgebreid pakket en heeft een cliënt-waarderingscijfer van 8.1.

ALLE TRAININGEN

E-TRAININGEN

Waarom langzaam als het sneller kan…

Met MindTuning™ leer je om je eigen herstelvermogen te mobiliseren. De uitwerking die de toepassing op je heeft blijkt ongekend, zowel in snelheid als duurzaamheid.

Mindtuning™ is door Pieter Frijters in 1992 ontwikkeld om zelf burn-out, stress en niet-reële angsten snel en adequaat op te lossen. Zijn uitgangspunt: ‘Ieder negatief gevoel dat in één keer ontstaat, heeft de potentie om in één keer op te lossen’. Hij coachte meer dan 30.000 mensen.

MindTuning-aanpak angst om flauw te vallen

 • Je angst om flauw te vallen is als het ware een klein programmafoutje tussen je oren dat ooit is ontstaan en ruis veroorzaakt. Het gevolg is dat de buitenwereld nauwelijks of niet meer doordringt.
 • Eerst wordt alle ruis opgespoord en met MindTuning weggenomen. Voortaan dringt de buitenwereld in situaties die je voorheen angstig/ fobisch maakten weer helder tot je door en blijft paniek achterwege.
 • Vervolgens leer je hoe je in de toekomst het ontstaan van angst om flauw te vallen voorblijft.
 • Vervolgens leer je hoe je in de toekomst het ontstaan van angst en fobie voorblijft.

Pak je voordeel!

* Bij groepstraining en 1 op 1 consult krijg je ter ondersteuning GRATIS toegang tot een E-Training pakket naar keuze met duidelijke uitleg en video’s.

TIP: Hoe voorkom je een paniekaanval?

Meer tips en oefeningen vind je in de boeken van Pieter Frijters.

Naar trainingen

Eerst meer video-tips bekijken?

Naar video-tipsReferenties
Telegraaf: Nooit meer bang zijnTelegraaf: Nooit meer bang zijnLees artikel

Gratis TIPS ontvangen?

 • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.