Bel ons

'Ik heb praktische handvatten gekregen, die mijn verdere leven van pas komen'

Emetofobie – overgeefangst

Als je op bezoek bent bij vrienden, hoor je dat hun zoontje last heeft van een fikse griep en al 2 keer moest braken. Plots gaat de deur open en komt het kind lijkbleek de kamer in… Een allesoverheersende paniek overvalt je. Je wilt zo snel mogelijk weg.

Blinde paniek

Nog geen 2 uur later zit je op een gezellig terras. Je gaat even bij de horecagelegenheid naar binnen om naar het toilet te gaan. Je hebt nog geen 2 stappen over de drempel gezet of een dronken man begint tegen je te lallen. Je raakt in paniek. Stel je voor dat hij dadelijk gaat overgeven… In blinde paniek loop je naar buiten.

Oorzaken

Je eerste ervaring met overgeven, van jezelf of bij een ander, kan spontaan een paniekaanval tot gevolg hebben. Je bent daar extra gevoelig voor als je een periode van spanning, roofbouw of slecht slapen achter de rug hebt. Wanneer je bedenkt dat dit jou morgen weer kan overkomen en je situaties gaat vermijden, dan is emetofobie een feit.

Symptomen van paniek bij braakangst:

  • Niet meer helder kunnen denken
  • Trillen/ zweten
  • Hoge adem/ hyperventiatie
  • Tintelingen/ duizeligheid/ droge mond
  • Gejaagde hartslag/ benauwdheid
  • Willen vluchten

Gevolgen

Het hebben van braakangst heeft gevolgen voor jezelf, maar ook voor anderen!

Als je beheerst wordt door braakangst, hebben jouw naasten daar ook last van. In het ergste geval kan het zelfs een enorme wissel op je relatie(s) trekken.

Heb je kinderen? Dan ondervinden ook zij de gevolgen van jouw braakangst.

Schuldgevoel of boosheid komt regelmatig voor. Omdat je niet voor honderd procent de persoon, partner of ouder bent die je zou willen zijn.

Leven zonder emetofobie

Er was een tijd dat je nergens over nadacht. Je ging overal op bezoek en je leven was redelijk ongecompliceerd. Werd iemand in je omgeving ziek, dan drong dat amper tot je door. Je zintuigen stonden open voor alles wat spannend en leuk was.

Met MindTuning™ leer je weer diezelfde ‘state of mind’ te bereiken. Maar dan uitgerust met nieuwe gereedschappen die je met de dag meer zelfvertrouwen en vertrouwen in je lichaam geven.

Duurzame oplossingen angst en paniek

GROEPSCOACHING is het meest POPULAIR. Meer dan 10.000 mensen kozen eerder voor deze 2 daagse training die uiterst effectief is.

ASSERTIVITEITSTRAINING is een aanrader wanneer je ook moeite hebt met NEE zeggen en om voor de belangen van jezelf of je functie op te komen.

PERSOONLIJKE coaching is effectief en een aanbeveling wanneer tijd en privacy belangrijk voor je zijn. Wij adviseren 2 sessies persoonlijke coaching van 2.15 uur.

E-TRAINING is ideaal wanneer je de voorkeur geeft aan zelfhulp. Het is een uitgebreid pakket en heeft een cliënt-waarderingscijfer van 8.1.

ALLE TRAININGEN

E-TRAINING EMETOFOBIE

Waarom langzaam als het sneller kan…

Met MindTuning™ leer je om je eigen herstelvermogen te mobiliseren. De uitwerking die de toepassing op je heeft blijkt ongekend, zowel in snelheid als duurzaamheid.

Mindtuning™ is door Pieter Frijters in 1992 ontwikkeld om zelf burn-out, stress en niet-reële angsten snel en adequaat op te lossen. Zijn uitgangspunt: ‘Ieder negatief gevoel dat in één keer ontstaat, heeft de potentie om in één keer op te lossen’. Hij coachte meer dan 30.000 mensen.

Aanpak angst & fobie

  • Eerst wordt alle ruis in je brein die angst veroorzaakt opgespoord en met MindTuningoefeningen weggenomen. Vergelijk het met een oude radio die niet goed stond afgesteld op een zender. Zo wordt je brein weer ontvankelijk gemaakt en dringt alles weer helder tot je door. Je paniek blijft dan achterwege en zo kom je weer volledig in je energie.
  • Vervolgens leer je hoe je in de toekomst het ontstaan van angst en fobie voorblijft.

Pak je voordeel!

* Bij groepstraining en 1 op 1 consult krijg je ter ondersteuning GRATIS toegang tot een E-Training pakket naar keuze met duidelijke uitleg en video’s.

Bekijk ook eens onderstaande video waarin Pieter Frijters uitleg geeft over emetofobie en de MindTuningmethode.

Nuttige tip

In onderstaande video geeft Pieter Frijters je advies en tips waar zelf mee aan het werk kunt.

Braakangst: Ontsnappen aan paniek

Meer tips en oefeningen vind je in de boeken van Pieter Frijters.

Naar trainingen

Eerst meer video-tips zien?

Naar video-tipsreferenties

Gratis TIPS ontvangen?

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.