Bel ons

'Dankzij MindTuning heb ik mijn vrijheid teruggekregen'

Claustrofobie

Besef je dat je ergens niet weg kunt en je raakt in paniek, dan heb je last van claustrofobie.

Wet van Einstein

‘De belangrijkste problemen kunnen niet worden opgelost binnen hetzelfde kader waarin ze gecreëerd zijn’, zo luidt de wet van Einstein. Zoals je rijangst beter niet oplost in de auto en vliegangst beter niet in een vliegtuig, zo los je claustrofobie beter niet op in een skigondel, trein, lift of een vliegtuig. Maar wel in een rustige setting zonder psychische druk van een engteavontuur dat direct op je wacht. En dat is nu precies wat MindTuning doet.

Herken je dit?

 • ’s Morgens heb je een vergadering 20 hoog in het WTC gebouw. Je gaat met de trap,want alles is je liever dan met de lift.
 • Je zit in de trein en nu de deur dicht is besef je dat je er niet uit kunt. Je bent te laat om uit te stappen en je raakt in paniek.
 • Je komt op de snelweg in een file terecht en de vluchtstrook is afgesloten wegens werkzaamheden. Je wordt bijna gek bij de gedachte dat je nergens heen kunt.

Controle

Je zult hebben gemerkt dat hoe meer je pogingen onderneemt om je claustrofobie onder controle te krijgen, hoe erger het wordt. Je wilt het graag loslaten maar je hebt geen idee hoe je dat doet.

Symptomen bij claustrofobie:

 • Niet meer helder kunnen denken
 • Trillen/ zweten
 • Droge mond/ tintelingen/ duizelingen
 • Hoge adem/ hyperventilatie
 • Snelle hartslag/ pijn op de borst
 • Gevoel flauw te vallen/ dood te gaan

Claustrofobie op z'n ergst

Wanneer op een drukke receptie je darmen van streek raken en je vervolgens de deur van het toilet niet op slot durft te doen, dan heb je een ernstige vorm van engtevrees. In dit geval heb je iemand nodig die voor de toiletdeur gaat posten. Maar niet getreurd! Want hoe ernstiger je claustrofobie, des te gemakkelijker is die op te lossen.

Het kan anders

Stel je eens voor hoe je leven eruit ziet zonder zonder angst- en fobieklachten. En de vrijheid die het je geeft. Maar ook hoeveel impact dat heeft op het leven van de mensen die je lief zijn. Hoe geweldig zou het zijn om zonder angst of fobie weer optimaal van het leven te genieten?

Duurzame oplossingen angst en paniek

GROEPSCOACHING is het meest POPULAIR. Meer dan 10.000 mensen kozen eerder voor deze 2 daagse training die uiterst effectief is tegen bloosangst.

ASSERTIVITEITSTRAINING is een aanrader wanneer je ook moeite hebt met NEE zeggen en om voor de belangen van jezelf of je functie op te komen.

PERSOONLIJKE coaching is effectief en een aanrader tegen bloosangst wanneer tijd en privacy belangrijk voor je zijn. Wij adviseren 2 sessies persoonlijke coaching van 2.15 uur.

E-TRAINING ‘afrekenen met bloosangst’ is ideaal wanneer je de voorkeur geeft aan zelfhulp. Het is een uitgebreid pakket en heeft een cliënt-waarderingscijfer van 8.1.

ALLE TRAININGEN

E-TRAINING CLAUSTROFOBIE

Waarom langzaam als het sneller kan…

Met MindTuning™ leer je om je eigen herstelvermogen te mobiliseren. De uitwerking die de toepassing op je heeft blijkt ongekend, zowel in snelheid als duurzaamheid.

Mindtuning™ is door Pieter Frijters in 1992 ontwikkeld om zelf burn-out, stress en niet-reële angsten snel en adequaat op te lossen. Zijn uitgangspunt: ‘Ieder negatief gevoel dat in één keer ontstaat, heeft de potentie om in één keer op te lossen’. Hij coachte meer dan 30.000 mensen.

Aanpak angst & fobie

 • Eerst wordt alle ruis in je brein die angst veroorzaakt opgespoord en met MindTuningoefeningen weggenomen. Vergelijk het met een oude radio die niet goed stond afgesteld op een zender. Zo wordt je brein weer ontvankelijk gemaakt en dringt alles weer helder tot je door. Je paniek blijft dan achterwege en zo kom je weer volledig in je energie.
 • Vervolgens leer je hoe je in de toekomst het ontstaan van angst en fobie voorblijft.

Pak je voordeel!

* Bij groepstraining en 1 op 1 consult krijg je ter ondersteuning GRATIS toegang tot een E-Training pakket naar keuze met duidelijke uitleg en video’s.

Bekijk eens onderstaande video waarin Pieter Frijters je uitleg geeft over claustrofobie en de MindTuningmethode.

Tip claustrofobie: Goed waarnemen

Meer tips en oefeningen vind je in de boeken van Pieter Frijters.

Naar alle trainingen

Eerst meer video-tips zien?

naar video-tips
EVA over angstEVA over angstLees artikel

Gratis TIPS ontvangen?

 • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.