Bel ons

'Ik kan weer gaan en staan waar ik wil'

Burn-out/ rijangst

Vaak openbaren de eerste symptomen van een burn-out zich in de auto. Dat overkwam ook Pieter Frijters zelf, ruim een kwart eeuw geleden. De paniekaanval die hem overviel was zo heftig dat hij ervan overtuigd was dat hij dood ging. Het eerste waar hij aan dacht was: ‘Ik heb niet eens een testament gemaakt…’

Symptomen paniekaanval

  • Verhoogde hartslag/ pijn op de borst
  • Hoge adem/ hyperventilatie
  • Duizelingen/ tintelingen/ droge mond
  • Trillen/ zweten
  • Niet helder meer kunnen denken
  • Het gevoel flauw te vallen of dood te gaan

Pieter Frijters begreep totaal niet wat er met hem aan de hand was. Hij kon onmogelijk nog zijn werk doen en ging met ‘piekerverlof’. Iedere dag hoopte hij dat het morgen beter zou worden. Al met al duurde het 3 jaar voordat hij besloot om definitief zijn – wat toen nog overspannenheid heette – aan te pakken. Hij ontwikkelde MindTuning, een methodiek om angst, paniek en burn-out effectief op te lossen.

Een ernstig signaal

Dikwijls blijkt rijangst een ernstig signaal van burn-out. Dat eerste gevoel van totale paniek in de auto wil je waarschuwen. Het schreeuwt: ‘DOE HET ANDERS DAN JE DEED, DAN KRIJG JE IETS ANDERS DAN JE KREEG!’

Controle

Maar ook jij zal in een vergelijkbare situatie waarschijnlijk, net als Pieter Frijters toen, alles in het werk stellen om de symptomen onder controle te krijgen. Juist dat is funest. Want je krijgt jezelf met geen mogelijkheid onder controle. De symptomen worden juist erger.

Rijlessen zijn niet aan jou besteed

Rijlessen zijn niet nodig als je rijangst hebt. Want bijna iedereen met rijangst kan uitstekend autorijden. Het probleem zit tussen je oren en daar dient het te worden opgelost.

Programmafoutje

Zolang dat niet is gebeurd, is het waanzin om op de snelweg te rijden. Zowel met als zonder begeleiding. Er is namelijk in je bovenkamer een programmafoutje ontstaan. Deze moet eerst verholpen worden. Doe je dat niet, dan loop je het risico dat je rijangst in plaats van minder, erger wordt.

Herstel van burn-out

Het herstel van burn-out begint direct nadat je rijangst is opgelost. Logisch, want het is juist de angst die je in de greep houdt van burn-out. Dat wil niet zeggen dat je meteen daarna fitter bent dan ooit. Maar als je alle adviezen opvolgt, is dat wel je toekomstperspectief.

MindTuning maakt het mogelijk dat je met geen mogelijkheid meer in paniek raakt als je op de snelweg rijdt. Je krijgt unieke MindTuning™-gereedschappen waarmee je het herstel versnelt en in de toekomst paniekaanvallen en burn-out voorkomt.

Duurzame oplossingen 

GROEPSCOACHING is het meest POPULAIR. Meer dan 10.000 mensen kozen eerder voor deze 2 daagse training die uiterst effectief is.

ASSERTIVITEITSTRAINING is een aanrader wanneer je ook moeite hebt met NEE zeggen en om voor de belangen van jezelf of je functie op te komen.

PERSOONLIJKE coaching is effectief en een aanbeveling wanneer tijd en privacy belangrijk voor je zijn. Wij adviseren 2 sessies persoonlijke coaching van 2.15 uur.

E-TRAINING is ideaal wanneer je de voorkeur geeft aan zelfhulp. Het is een uitgebreid pakket en heeft een cliënt-waarderingscijfer van 8.1.

ALLE TRAININGEN

E-TRAININGEN

Waarom langzaam als het sneller kan…

Met MindTuning™ leer je om je eigen herstelvermogen te mobiliseren. De uitwerking die de toepassing op je heeft blijkt ongekend, zowel in snelheid als duurzaamheid.

Mindtuning™ is door Pieter Frijters in 1992 ontwikkeld om zelf burn-out, stress en niet-reële angsten snel en adequaat op te lossen. Zijn uitgangspunt: ‘Ieder negatief gevoel dat in één keer ontstaat, heeft de potentie om in één keer op te lossen’. Hij coachte meer dan 30.000 mensen.

Aanpak

  • Eerst wordt alle ruis in je brein die angst veroorzaakt opgespoord en met MindTuningoefeningen weggenomen. Vergelijk het met een oude radio die niet goed stond afgesteld op een zender. Zo wordt je brein weer ontvankelijk gemaakt en dringt alles weer helder tot je door. Je paniek blijft dan achterwege en zo kom je weer volledig in je energie.
  • Vervolgens leer je hoe je in de toekomst het ontstaan van angst en fobie voorblijft.

Pak je voordeel!

* Bij groepstraining en 1 op 1 consult krijg je ter ondersteuning GRATIS toegang tot een E-Training pakket naar keuze met duidelijke uitleg en video’s.

Tip burn-out/ rijangst: Wat wil je wel?

Meer tips en oefeningen vind je in de boeken van Pieter Frijters.

naar trainingen

Eerst meer video-tips zien?

naar video-tips

Referenties

Bedrijfsarts over MindTuning

Op basis van mijn ervaring en waarneming als deelnemer aan een training van Pieter Frijters, heb ik een met psychische klachten verzuimende werknemer bij wie het herstel stagneerde verwezen naar MindTuning. Na deelname aan een Groepscoaching en een Persoonlijk consult heeft de werknemer een grote stap voorwaarts gemaakt in zijn herstel en heeft hij zijn werkzaamheden tot eigen grote tevredenheid en die van zijn werkgever hervat. Zijn werkgever heeft aangegeven in voorkomende gevallen zeker gebruik te willen maken van de expertise van Pieter Frijters. Hans Steneker Bedrijfsarts

Rijangst: Happy

Ik mail jullie vol trots… ik ben helemaal naar huis gereden, althans naar Eindhoven naar mijn werk. Het begin was even wat zwaar, wilde na 10 minuten toch wel stoppen maar Kees vond dat het goed ging en ik moest doorrijden. Daarna ging het echt heel goed, over de brug, rechts, midden, links het maakte niet uit en alle vrachtwagen voorbij ging ook echt goed. Dit had ik niet verwacht. Maar nu even rustig aan en even dag bij dag en niet alles weer te gejaagd en te snel alles willen. Mijn gevoel zegt dat het goed zal gaan. Ik zal jullie nog op de hoogte houden. Dank jullie wel, ben nu al happy… Annelies Hurkmans

Rijangst: Mijn angst is opgelost, ik ben een zeer gelukkig mens

Op 6 en 13 april heeft de groepscoaching plaatsgevonden in het Philips Stadion in Eindhoven. Graag wil ik vertellen hoe ik dit heb ervaren. Mijn eerste reactie was natuurlijk: het lukt ze nooit om mij te helpen, omdat ik al 15 jaar last van rijangst had. Wat er in deze 2 dagen is gebeurd is echt wonderbaarlijk. Ik rijd nu alleen op de snelweg naar mijn werk, kan al vele hindernissen ontlopen en denk hier dan helemaal niet meer aan tijdens het autorijden. Het langs het kanaal rijden en in rijen wachten voor de stoplichten bijvoorbeeld,  kost me totaal geen moeite meer. En als ik nu samen met mijn partner ben, dan rijd ik zo overal naartoe. Er zijn nog wel zeker slechtere / mindere dagen. Dan rijd ik rustig, maar wel op de snelweg… Ik ben een heel gelukkig mens. En dat het me is gelukt, daar ben ik super trots op. Ik heb me opgegeven voor de refresch middag op 14 september a.s. Daar verheug ik me op. Toch fijn om alles nog wat te herhalen en wat op te frissen. Bedankt en ik hoop dat ik nog van u mag horen! Annelies H.
FLOW: Burn-out en rijangstFLOW: Burn-out en rijangstLees artikel

Gratis TIPS ontvangen?

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.