Bel ons

Ik heb de 'knop' gevonden, wat een vrijheid'

Boulimia

Boulimia is een vorm van dwangmatig veel eten en snoepen en daarna alles weer uitbraken.  Het is een verslaving die alles te maken heeft met controledwang.

Boulimia ervaring

Je bent niet tevreden je neigt naar iets lekkers, waarvan je weet dat het super ongezond is, maar je moet en zal het opeten. Soms heb je enorme eetbuien. Niets houdt je tegen totdat je volledig vol bent gevreten.

Naderhand walg je van dat volle, dikke, ongezonde gevoel. Je maakt het goed met jezelf door te zorgen dat je gaat braken. Je verstand zegt: ‘Het is waanzin waar je mee bezig bent’, maar je gevoel reageert anders. Je neemt je telkens voor om er mee te stoppen, totdat…

Oorzaak boulimia nervosa

De oorzaken voor boulimia nervosa zijn heel divers. Een veel voorkomende oorzaak is sociale onzekerheid. Het heeft te maken met wat jij denkt dat andere mensen van je vinden. Wanneer je met de ogen van de ander kritisch negatief naar jezelf kijkt, maakt dat jou ongelukkig. Je reactie hierop is een eetbui. Om alles vervolgens weer uit te spugen.

Meer oorzaken

Een enkele keer is de oorzaak dat je als kind bent misbruikt. Soms ligt de oorzaak zelfs in een ultra-beschermde opvoeding waarin alles van jou als geweldig werd beschreven. Hoe harder je ouders zeiden dat je super bent, des te meer jij het afbrak.

Wees gerust

Wees gerust, want sociale angst wordt veilig en vertrouwd opgelost. Pieter Frijters, grondlegger van MindTuning™, ontwikkelde een wetenschappelijk onderbouwde methode om iedere vorm van angst, snel en definitief te elimineren. Meer dan 30.000 mensen kregen dankzij deze methodiek hun vrijheid weer terug.

Duurzame oplossingen angst en paniek

GROEPSCOACHING is het meest POPULAIR. Meer dan 10.000 mensen kozen eerder voor deze 2 daagse training die uiterst effectief is.

ASSERTIVITEITSTRAINING is een aanrader wanneer je ook moeite hebt met NEE zeggen en om voor de belangen van jezelf of je functie op te komen.

PERSOONLIJKE coaching is effectief en een aanbeveling wanneer tijd en privacy belangrijk voor je zijn. Wij adviseren 2 sessies persoonlijke coaching van 2.15 uur.

E-TRAINING is ideaal wanneer je de voorkeur geeft aan zelfhulp. Het is een uitgebreid pakket en heeft een cliënt-waarderingscijfer van 8.1.

Aanpak boulimia

  • Boulimia is als het ware een klein programmafoutje tussen je oren dat ooit is ontstaan en ruis veroorzaakt. Het gevolg is dat de buitenwereld nauwelijks of niet meer doordringt.
  • Eerst wordt alle ruis opgespoord en met MindTuning weggenomen. Voortaan dringt de buitenwereld weer helder tot je door en blijven vreetbuien en daarna overgeven achterwege.
  • Vervolgens leer je hoe je in de toekomst de drang om veel te eten en weer uit te spugen voorblijft.

ALLE TRAININGEN

E-TRAINING 

Waarom langzaam als het sneller kan…

Met MindTuning™ leer je om je eigen herstelvermogen te mobiliseren. De uitwerking die de toepassing op je heeft blijkt ongekend, zowel in snelheid als duurzaamheid.

Pak je voordeel!

* Bij groepstraining en 1 op 1 consult krijg je ter ondersteuning GRATIS toegang tot een E-Training pakket naar keuze met duidelijke uitleg en video’s.

Naar trainingen

Eerst video-tips bekijken?

naar video-tipsreferenties
AD over Pieter FrijtersAD over Pieter FrijtersLees artikel

Gratis TIPS ontvangen?

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.