Bel ons

Ik heb de 'knop' gevonden, wat een vrijheid'

Angst voor onweer

Als er onweer wordt voorspeld ben je in staat van paraatheid. Je wilt dat je partner en kinderen thuis zijn. Zodra het daadwerkelijk onweert raak je volledig in paniek. Er is geen plek waar jij je goed kunt verstoppen en het liefst kruip je in een kelder 100 meter onder de grond.

Onder je bed

In het ergste geval is jouw angst voor onweer zo groot, dat je de hele dag het weerbericht in de gaten houdt, je veiligheid zoekt in openbare gebouwen, of onder je bed en het je ervan weerhoudt om op vakantie te gaan.

Doodsangst bij onweer

Als het bliksemt en binnen 1 seconde gaat het donderen, slaat paniek om in doodsangst. Je weet werkelijk niet waar je het zoeken moet en zelfs als je atheïst bent, kun je de behoefte hebben om te gaan bidden.

Blikseminslag

Ieder moment verwacht je een blikseminslag. Je durft nauwelijks te kijken en wilt de bliksem niet zien. Maar die zie je zelfs met je ogen dicht.

Symptomen bij angst voor onweer

 • Niet helder meer kunnen denken
 • Hoge adem/ hyperventilatie
 • Trillen/ zweten/ verstijven
 • Gejaagde hartslag/ druk op de borst
 • Tintelingen/ droge mond/ duizeligheid
 • Gevoel flauw te vallen/ dood te gaan

Oorzaken

Er kunnen verschillende oorzaken ten grondslag liggen aan angst voor onweer.

 • Het is op je overgebracht door je ouders of anderen.
 • Je hebt als klein kind geen uitleg gehad over wat onweer is en werd er door overvallen.
 • Je was getuige van een blikseminslag dichtbij.

Het kan anders

Stel je eens voor hoe je leven eruit ziet zonder zonder angst- en fobieklachten. En de vrijheid die het je geeft. Maar ook hoeveel impact dat heeft op het leven van de mensen die je lief zijn. Hoe geweldig zou het zijn om zonder angst of fobie weer optimaal van het leven te genieten?

Duurzame oplossingen angst en paniek

GROEPSCOACHING is het meest POPULAIR. Meer dan 10.000 mensen kozen eerder voor deze 2 daagse training die uiterst effectief is.

ASSERTIVITEITSTRAINING is een aanrader wanneer je ook moeite hebt met NEE zeggen en om voor de belangen van jezelf of je functie op te komen.

PERSOONLIJKE coaching is effectief en een aanbeveling wanneer tijd en privacy belangrijk voor je zijn. Wij adviseren 2 sessies persoonlijke coaching van 2.15 uur.

E-TRAINING is ideaal wanneer je de voorkeur geeft aan zelfhulp. Het is een uitgebreid pakket en heeft een cliënt-waarderingscijfer van 8.1.

ALLE TRAININGEN

E-TRAININGEN

Waarom langzaam als het sneller kan…

Met MindTuning™ leer je om je eigen herstelvermogen te mobiliseren. De uitwerking die de toepassing op je heeft blijkt ongekend, zowel in snelheid als duurzaamheid.

Mindtuning™ is door Pieter Frijters in 1992 ontwikkeld om zelf burn-out, stress en niet-reële angsten snel en adequaat op te lossen. Zijn uitgangspunt: ‘Ieder negatief gevoel dat in één keer ontstaat, heeft de potentie om in één keer op te lossen’. Hij coachte meer dan 30.000 mensen.

Aanpak angst & fobie

 • Eerst wordt alle ruis in je brein die angst veroorzaakt opgespoord en met MindTuningoefeningen weggenomen. Vergelijk het met een oude radio die niet goed stond afgesteld op een zender. Zo wordt je brein weer ontvankelijk gemaakt en dringt alles weer helder tot je door. Je paniek blijft dan achterwege en zo kom je weer volledig in je energie.
 • Vervolgens leer je hoe je in de toekomst het ontstaan van angst en fobie voorblijft.

Pak je voordeel!

* Bij groepstraining en 1 op 1 consult krijg je ter ondersteuning GRATIS toegang tot een E-Training pakket naar keuze met duidelijke uitleg en video’s.

Tips bij angst voor onweer

Als voorproefje vind je hieronder alvast een nuttige MindTuningtip om je angst aan te pakken, waarmee je zelf aan de slag kunt.

Innerlijke horrorscenario’s voorkomen

Meer tips en oefeningen vind je in de boeken van Pieter Frijters.

Lees ook: MindTuning missie

Naar trainingen

Eerst meer video-tips bekijken?

Naar video-tipsreferenties
AD over Pieter FrijtersAD over Pieter FrijtersLees artikel

Gratis TIPS ontvangen?

 • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.