Bel ons

Assertief communiceren

Iedereen kan het leren

Raak je vaak verzeild in verbale confrontaties die hoog oplopen? Is een gesprek of overleg alleen goed als jij je gelijk kunt halen? Of, heb je juist het gevoel dat niemand naar je luistert? En durft jij je wensen en grenzen niet aan te geven? Assertief communiceren wordt regelmatig verward met agressief communiceren. Een verbaal gevecht met winnaars en verliezers. Waarbij de grootste mond, of degene met het meest uitgebreide vocabulaire wint. Vaak ten koste van een ander.

Van bekvechten naar ware communicatie

Assertief communiceren is echter geen oorlogsvoering, maar een kunst. En terwijl het bij (bek)vechten gaat om vernietigen, is het doel van kunst om iets creëren. In dit geval een gesprek of overleg waarbij iedereen gelijkwaardig is en gehoord wordt. Samen naar iets toewerken, dat is waar het om gaat. Zodat uiteindelijk niemand het gevoel heeft een verliezer te zijn.

Prettig NEE zeggen

Tijdens de MindTuning assertiviteitstraining leer je alles wat hier bij komt kijken. Zoals grenzen stellen en hoe je duidelijk NEE zegt op een manier waarop anderen dat als prettig en helder ervaren. Maar ook om jouw boodschap concreet voor anderen te maken, zonder dat iemand zich aangesproken voelt.

Wil je leren om?

  • Jezelf te laten zien en horen?
  • Twijfeltaal te vermijden?
  • Jezelf, maar ook een ander aantrekkelijk te maken om echt naar te luisteren?
  • Anderen te beïnvloeden door vragen te stellen in plaats van je mening te geven?
  • Hete hangijzers als uitdagingen te presenteren die anderen graag samen met jou oppakken?
  • Onderwerp gericht in plaats van persoonsgericht te communiceren?

Na afloop van de training ben je zelfbewust en resoluut. Je weet van individuele doelen gezamenlijke missies te maken zonder daarbij een ander pootje te haken of zelf het onderspit te delven.

Bonus: gratis e-learningpakket

Als bonus krijg je bij onze training het e-learningpakket ‘Assertiviteit’ er gratis bij. Zo kun je na afloop thuis in je eigen tempo alle lesstof nog eens de revue laten passeren. Het e-learningpakket bevat veel inspirerende video’s waarin Pieter Frijters je motiveert en persoonlijk uitlegt wat je het beste kunt doen om assertief te worden.

Lees ook:
Wat is MindTuning Boeken van Pieter Frijters

NU over MindTuningNU over MindTuningLees artikel

Gratis TIPS ontvangen?

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.