Bel ons

'Mijn angst is opgelost. Ik ben een zeer gelukkig mens'

Burn-out bij medici

Tril- en operatieangst bij arts assistenten

Als arts assistent krijgt u meer verantwoordelijkheden, waarmee de druk om handelingen en verrichtingen goed te doen groter wordt. Tijdens een nachtdienst is het niet gemakkelijk om bij een moeilijk te prikken patiënt een infuus in te brengen. Om maar niet te spreken van arteriepuncties. Dat geldt zeker ook voor het leren opereren indien u in opleiding bent voor een snijdend specialisme.

Op uw vingers kijken

In het begin staat er altijd iemand over uw schouder mee te kijken of het goed gaat. Logisch, want u moet het wel goed leren. U zult echter merken dat de u de vaardigheden niet direct beheerst, wat u zenuwachtig kan maken. Als gevolg daarvan kunt u gaan trillen. Een zuchtende supervisor die op de klok kijkt, doet er geen goed aan. Uw hartslag gaat omhoog en u gaat nog meer trillen.

Vicieuze cirkel

Als u het kunt relativeren is er niet veel aan de hand. Gaat u er echter over nadenken en er een probleem van maken, dan belandt u al snel in een vicieuze cirkel. U bent bang om te gaan trillen en uw angst wordt keer op keer werkelijkheid. Het is een conditionering die gelukkig snel en definitief is te doorbreken met MindTuning.

Spierspanning

Hoe meer u uw trillende handen onder controle probeert te krijgen, hoe erger het wordt. Dat komt omdat u uit angst om te gaan trillen iedere handeling van de handen met de ogen volgt. U bent gefocust. En aangezien focussen altijd spierspanning met zich meebrengt, wordt de handeling verkrampt en gaat u trillen.

Ziende mensen

Ook het zien van onbewuste innerlijke beelden die niet kloppen met de realiteit zorgt voor negatieve lichamelijke reacties zoals trillen. Trilangst heeft alles te maken met de aanwezigheid van anderen. Met mensen, ziende mensen wel te verstaan. Een kamer vol met blinden maakt niemand aan het trillen.

De oplossing

MindTuning heeft verschillende succesvolle gemakkelijk aan te leren oefeningen ontwikkelt om u snel en definitief van het trillen af te helpen. Tezamen met een korte coaching levert het verbluffende resultaten op.

Waarom Mindtuning

Oplossingen voor Burn-out bij medici

Direct inschrijven

Gratis TIPS ontvangen?

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.