Bel ons

'Dankzij MindTuning heb ik mijn leven teruggekregen'

Neurochirurg Dr. Klaas Bakker – Adviseur MindTuning

Van 1 februari 2016 tot 1 januari 2017 was Dr. Klaas Bakker als algemeen adviseur verbonden aan Frijters MindTuning BV.  Het adviseurschap is geëindigd om tegengestelde belangen met zijn huidige baan te voorkomen. De samenwerking tussen de neurochirurg en MindTuning kwam tot stand naar aanleiding van de resultaten van eerdere persoonlijke coaching gesprekken met Pieter Frijters. Het gezamenlijke doel was om MindTuning naar een nog hoger level te brengen.

klaas_bakker
Klaas is neurochirurg en heeft uitgebreide wetenschappelijke ervaring. Na zijn artsexamen in 2007 cum-laude te hebben afgelegd aan de Rijksuniversiteit Groningen werd hij vervolgens in het Universitair Medisch Centrum Groningen succesvol opgeleid tot neurochirurg.
Tijdens zijn opleiding promoveerde hij met een proefschrift waarin de werking van het immuunsysteem bij het ontstaan van kanker onderzocht werd. Na zijn promotie zette hij zijn wetenschappelijke bezigheden voort, vooral gericht op neurochirurgische behandelingen.

Op dit moment heeft hij meer dan 40 internationale wetenschappelijke publicaties op zijn naam staan, waaronder in het toonaangevende medische tijdschrift “The Lancet”.

Begin 2015 besloot hij zijn carrière drastisch om te gooien en startte hij bij de medische afdeling van een grote farmaceut. Hierbij speelt hij een belangrijke rol bij het verder ontwikkelen van oncologische  middelen (medicijnen tegen kanker).

Klaas Bakker en Pieter Frijters kennen elkaar al enige jaren en hebben in deze tijd ontdekt veel gemeenschappelijk te hebben. In eerste instantie heeft Klaas een persoonlijk consult gevolgd bij Pieter om zijn performance en zelfvertrouwen tijdens de opleiding tot medisch specialist een boost te geven.

Daarnaast leerde hij nog betere presentaties te geven voor grote groepen. Onder andere door deze ontmoeting besloot Klaas zijn carrière een drastische wending te geven en te doen waar zijn hart echt ligt: het ontwikkelen van nieuwe medicijnen tegen kanker, maar ook mensen vooruit helpen in hun persoonlijke ontwikkeling.

Uiteindelijk heeft hun gezamenlijke passie geleid tot een samenwerking waarmee zij hun gemeenschappelijke visie juist bij professionals in de zorg willen uitdragen. Veelal zijn dit professionals die al dan niet tijdens hun opleiding veel in aanraking komen of zijn geweest met uitdagingen als autoriteitsproblematiek, presentatie-angst, en tril- (en operatieangst). Niet te vergeten is er de (dreigende) burn-out die bij circa 30 procent van alle artsen in opleiding tot specialist voorkomt.

“Pieter is de man die mij in zeer korte tijd heeft leren denken vanuit mijn eigen kracht; niet langer waren anderen nodig om plezier te hebben in de dingen die ik goed kan. Juist door zijn krachtige en snelle methode zag ik binnen een dag al resultaat op nagenoeg alle vlakken van mijn professioneel handelen.

Daardoor wist ik weer wat ik echt wilde: door even uit te zoomen werd de focus beter. Ik gun iedereen die werkzaam is binnen de zorg een persoonlijke ervaring met Pieter.”

Naar trainingen

Gratis TIPS ontvangen?

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.