Bel ons

'Bij MindTuning vond ik precies wat ik zocht'

Ontstaansgeschiedenis van de MindTuningmethode

Pieter Frijters was grootaandeelhouder en directeur van een snelgroeiend bedrijf, voordat hij MindTuning ontwikkelde. Een grote onderneming, compleet met commissarissen en adviseurs. Een wereldwijd octrooi, versneld succes, het afwenden van een couppoging en het voeren van achttien civiele procedures gingen hem niet in de koude kleren zitten. Hij raakte overwerkt en kwam zwaar burn-out thuis te zitten.

Van miljonair naar de bedelstaf

De civiele procedures gingen door en slokten veel kapitaal op. Er werd niet snel genoeg een interim-manager gevonden die voldoende knowhow bezat en Pieter raakte steeds verder in de put.
Er verschenen verhalen over hem in de trant van ‘miljonair naar de bedelstaf’. Pieter kwam daardoor in een psychisch dal terecht en raakte sociaal geïsoleerd.

Keerpunt

Zijn vastberaden besluit om zijn leven definitief weer op te pakken, bracht na enkele jaren het keerpunt. Hij zocht hulp. Eerst bij een psychiater en toen dat niet hielp bij een psycholoog. Toen de laatste na de dertiende sessie nog steeds diep in zijn jeugd zat te wroeten, was de maat vol.

Niet passende schoenen

Een dag later las hij dat de psychologie nog steeds in de kinderschoenen stond en dat mensen daarom te hoge verwachtingen hadden. Dan passen de kinderschoenen niet, zo vond hij en besloot om zelf een passende psychologische schoen te gaan ontwikkelen.

MindTuning

Pieter Frijters, overtuigd van zijn creatieve vermogen, besloot om het psychologische wiel opnieuw uit te vinden. Hij kreeg het met de beste wil van de wereld niet voor elkaar. Totdat een toevallig experiment hem een ontdekking opleverde. Die zou later de basis vormen voor zijn eigen methodiek. Hij kon zijn grootste probleem nog diezelfde avond oplossen. Hij wist dat zijn uitvinding werkte, maar nog niet waarom. Hij noemde het MindTuning™ en ging ermee aan de slag.

Werkzame methodiek

Toen hij na enkele maanden doorkreeg waarom zijn ontdekking zo goed werkte, is er geen einde meer gekomen aan zijn creativiteit en heeft Pieter MindTuning™ tot een van de meest werkzame methodieken in de wereld gemaakt. Er bestaat nog geen methodiek  op psychologisch gebied die sneller en effectiever werkt dan MindTuning™.

Lees ook:
Wat is MindTuning Boeken van Pieter Frijters

Naar trainingen

Gratis TIPS ontvangen?

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.