Bel ons

'Ik voel me nu vrij om iedere uitdaging aan te gaan die ik wil'

Blogs

Assertiviteit en NEE zeggen

Wie geen NEE kan zeggen doet dit uit angst voor consequenties. En is bang om een ander tegen het hoofd te stoten, niet aardig gevonden te worden, om ruzie te krijgen of doet dit omdat een ander de baas is, bijvoorbeeld op het werk.

De gevolgen

Misschien heb je er nooit zo bij stil gestaan, maar geen NEE zeggen heeft ook negatieve gevolgen. Het gaat namelijk ten koste van iets wat je WEL wilt. Je negeert je eigen behoeften en wensen. En daar is nog nooit iemand gelukkig van geworden.

Ja zeggen is niet per se aardig

JA zeggen om aardig gevonden te worden, werkt trouwens niet. Je bent niet aardig, maar een pleaser. Je drijfveer is negatief.

Iemand die aardig is voor een ander heeft een positieve drijfveer. Je doet iets voor een ander omdat je het graag wilt. Niet uit angst voor eventuele gevolgen, zelfs niet om beloond te worden.

Positief NEE zeggen

Tijdens de assertiviteitstraining van Frijters MindTuning leer je dat NEE zeggen gemakkelijker en zelfs leuker is dan je denkt vanuit een positieve mindset. Het uitgangspunt is wat je WEL wilt. Het woord NEE zelf wordt daarbij in de meeste gevallen niet eens gebruikt.

Je doelen formuleren

Je leert je eigen doelen kennen en formuleren. Je wijst daardoor een ander niet af, maar houdt het bij jezelf. Zodra je weet wat je wel wilt, straal je dat uit. Het resulteert sowieso in minder verzoeken van anderen die je niet wilt inwilligen. En krijg je deze wel, dan weet je ze resoluut en prettig af te handelen.

Ben je het zat om een pleaser te zijn? Wil je echt aardig leren zijn? In eerste instantie tegen jezelf en van daaruit naar anderen? Volg dan de assertiviteitstraining.

Bonus: gratis e-learningpakket

Als bonus krijg je bij onze training het e-learningpakket ‘Assertiviteit’ er gratis bij. Zo kun je na afloop thuis in je eigen tempo alle lesstof nog eens de revue laten passeren. Het e-learningpakket bevat veel inspirerende video’s waarin Pieter Frijters je motiveert en persoonlijk uitlegt wat je het beste kunt doen om assertief te worden.

Lees ook:
Wat is MindTuning Boeken van Pieter Frijters

NU over MindTuningNU over MindTuningLees artikel

Gratis TIPS ontvangen?

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.