Bel ons

'Mijn angst is opgelost. Ik ben een zeer gelukkig mens'

Blogs

6 Fabels over paniekaanvallen

paniekaanvallen

Over paniekaanvallen doen heel wat fabels de ronde. Zij dragen bij aan het veroorzaken en in stand houden van angst en de daarmee gepaard gaande lichamelijke sensaties als hartkloppingen, benauwdheid, droge mond, slappe benen, trillen en het gevoel dood te gaan… De 6 hardnekkigste fabels op een rij, en hoe het echt zit!

 1. Als je eenmaal een paniekaanval hebt gehad, kom je er nooit meer vanaf
  Een eerste paniekaanval ontstaat in de regel door overbelasting. Je hebt teveel hooi op je vork genomen, bent emotioneel overbelast, of geeft jezelf te weinig aandacht. Een paniekaanval is niets meer of minder dan een seintje van je lichaam om aan te geven dat je beter voor jezelf mag zorgen. Als je dit weet, kun je je lichaam hiervoor bedanken. En er alles aan doen om te herstellen van overbelasting en dit in de toekomst te voorkomen. De paniekaanval zal dan niet ontaarden in een blijvende angst
 2. Om van paniekaanvallen af te komen moet je je ademhaling, hartslag en andere lichamelijke sensaties onder controle krijgen
  Een paniekaanval roept bij de meeste mensen verzet op. Je wilt je hart langzamer laten kloppen, je ademhaling regulieren, niet zweten, niet duizelig zijn. Je wilt dat het stopt. En misschien is het je al eens opgevallen: hoe meer je het niet wilt, des te heftiger worden de symptomen. Je kunt met je verstand je hartslag e.d. niet regelen. Probeer het dus ook niet. Het maakt de aanval erger en langduriger.
 3. Om van paniekaanvallen af te komen moet je maanden of zelfs jaren in therapie
  Een paniekaanval ontstaat ineens. Iets dat in één keer ontstaat, kan met dezelfde energie in één keer opgelost worden. MindTuning™ doet dat in 2 sessies. Wie last heeft van paniekaanvallen ziet op het innerlijk beeldscherm een statisch horrorbeeld dat niets te maken heeft met de werkelijkheid. Het is zaak om het innerlijke beeld weer in overeenstemming te brengen met de werkelijkheid. En opnieuw te leren waarnemen in het nu. MindTuning is een snelle en effectieve methode om dit te bewerkstelligen.
 4. Om van paniekaanvallen af te komen moet je je maar over je angst heen zetten
  Je kunt je in het dagelijks leven over angsten heen zetten. Tenzij iets waar je bang voor bent voor paniekaanvallen zorgt en een irreële angst is geworden. Zolang het plaatje in je hoofd m.b.t. de beangstigende situatie niet klopt met de realiteit, is het geen kwestie van ‘Je er even overheen zetten’. Je kunt dan het beste hulp zoeken bij een goede coach of therapeut.
 5. Sterke mensen krijgen geen paniekaanvallen
  Als je last hebt van paniekaanvallen is dat geen teken van zwakte. Iedereen kan er in principe door overvallen worden. We hebben immers allemaal wel eens periodes van overload, waarna je lichaam je een seintje kan geven middels heftige onaangename lichamelijke sensaties. De meeste mensen zijn niet in staat om een eerste paniekaanval te relativeren. Hun brein koppelt de plek of situatie aan de angstige lichamelijke gewaarwordingen. Dit betekent dat je vanaf dat moment een paniekaanval krijgt zodra je in dezelfde situatie komt. Zelfs bij het denken er aan kun je al in paniek raken.
 6. Om van paniekaanvallen af te komen moet je medicatie slikken
  Er worden angstremmers of antidepressiva voorgeschreven aan mensen met paniekaanvallen. Slechtere opties zijn er nauwelijks. Met een MindTuning groepscoaching of persoonlijke coaching zijn paniekaanvallen snel en veilig op te lossen. Daarmee voorkom je de nadelen van medicatie.

Snel en veilig

Jezelf bevrijden van paniekaanvallen kan op verschillende manieren. Of je nu voor Groepstraining Angst, Paniek, Onzekerheid en Burn-out kiest, of voor 2 x persoonlijke coaching. Voor het resultaat maakt het nauwelijks uit. Paniekaanvallen worden snel, veilig en vertrouwd opgelost.

MindTuning™is door Pieter Frijters in 1992 ontwikkeld om paniekaanvallen, burn-out, stress en niet-reële angsten snel en adequaat op te lossen. Zijn uitgangspunt: ‘Ieder negatief gevoel dat in één keer ontstaat, heeft de potentie om in één keer op te lossen’. Hij coachte meer dan 30.000 mensen.

Lees ook:
Wat is MindTuning Boeken van Pieter Frijters

Naar trainingen
EVA over MindTuningEVA over MindTuningLees artikel

Gratis TIPS ontvangen?

 • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.